Radi se o čokoladnoj verziji japanske torte od sira koja se peče u plehu napunjenom vodom, a za pripremu ovog recepta trebat će vam tek tri sastojka koje vjerojatno imate doma.
U nastavku je recept.
Čokoladni cheesecake - sastojci
- 225 g krem sira
- 225g čokolade
- 5 jaja
Čokoladni cheesecake - priprema
- Otopiti čokoladu i pomiješati ju s krem sirom.
- Razdvojiti bjelanjke i žumanjke. U smjesu s krem sirom dodavati jedan po jedan žumanjak i lagano miksati. Izmiksati bjelanjke i špatulom umiješati u smjesu sa žumanjcima.
- Kalup od 16 centimetara sa svih strana obložiti papirom za pečenje i izvana folijom.
- Izliti smjesu u kalup i peći prvo na 175 stupnjeva 15 minuta, zatim smanjiti na 160 stupnjeva i peći još 15 minuta.
- Ugasiti pećnicu i ostaviti kolač sat vremena u pećnici.
- Ukrasiti po želji.
Recept za jednostavni chesecake od tri sastojka s nama je podijelila gastro-blogerica Antonia Jagodić, a još ukusnih recepata možete pronaći na njezinu profilu na Instagramu te u nastavku.
Ako tražite još ideja za kolače, jednostavne torte, pite i savijače, inspirirajte se našim popisom od 100 slatkih recepata na jednom mjestu.
Dobar tek!