Recept za jednostavno neodoljive čupavce s bijelom čokoladom i malinama pronašli smo na blogu Didy Kitchen. Iza njega se nalazi Dina Đekić, koja svoje recepte opisuje kao vrlo jednostavne. Koristi sezonske i domaće proizvode te tako stvara ukusnu hranu koja daje i puno energije za obavljanje dnevnih aktivnosti.

Jedan od Dininih najpopularnijih recepata svakako je onaj za savršen, sočan i ukusan desert - bijele čupavce s malinama.

Vjerujem da će vam se ovi malo drugačiji čupavci svidjeti. Možete napraviti i jednu polovicu s bijelom čokoladom, a drugu s mliječnom/crnom čokoladom, poručuje Dina Đekić, koja svoje recepte objavljuje na Instagram profilu didy_kitchen.

Čupavci s bijelom čokoladom i malinama - sastojci:

Nadjev:

  • 100 g maslaca
  • 200 ml mlijeka
  • 2-3 žlice šećera
  • 300 g bijele čokolade

Posip:

  • oko 200 g kokosa

Biskvit:

  • 3 jaja
  • 200 g šećera
  • 100 ml ulja
  • 120 ml jogurta
  • 80 ml mlijeka
  • 250 g brašna
  • prašak za pecivo
  • 100-150 g malina

Čupavci s bijelom čokoladom i malinama - priprema:

  1. Pripremite prvo nadjev jer mu treba vremena da se ohladi. U lončić stavite 100 g maslaca, 200 ml mlijeka i 2, 3 žlice šećera te stavite na laganu vatru. Kada se otopi, dodajte 300 g bijele čokolade, sve vrijeme miješajte da se i ona lijepo otopi. Nadjev ostavite da se ohladi, pa odmah prijeđite na pripremu biskvita.
  2. Umutite prvo 3 bjelanjka sa 100 g šećera. Mutite dok se šećer ne otopi i masa ne postane sjajna. Zatim umutite 3 žumanjka sa 100 g šećera. I žumanjke mutite dok se šećer ne istopi i ne postanu svjetložuti. Lagano u žumanjke dodajte 100 ml ulja. Mikserom sve vrijeme mutite. Sipajte i 120 ml jogurta i 80 ml mlijeka. Kada se sjedini, ubacite 250 g brašna i jedan prašak za pecivo, pa ponovo sve umutite mikserom. Bjelanjke dodajte iz tri puta u žumanjke i laganim kružnim pokretima sjedinite koristeći kuhaču ili špatulu.
  3. Izlijte smjesu u pleh 35 x 25 cm, izravnajte pa po tijestu rasporedite 100-150 g malina, slobodno ih malo pritisnite da upadnu u tijesto (Dina je koristila zamrznute maline). Stavite u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva i pecite oko 20 minuta (Dina ih je pekla na papiru za pečenje, a vi radite kako vam je lakše).
  4. Provjerite nožem je li biskvit gotov. Ako nož izađe suh, biskvit je gotov. Izrežite ga na kocke veličine kolike želite (Dinine su 4 x 4 cm). Biskvit umačite u čokoladu pa u kokos te ih redajte na tacnu ili pleh.

Bijeli čupavci s malinama prema receptu Dine Đekić Čupavci s bijelom čokoladom i malinama jednostavno su neodoljivi (Foto: Didy Kitchen)

Isprobajte i druge recepte za prefine i sočne kolače i torte:

Brza torta od prhkog tijesta, sira i bjelanjka po receptu food blogerice Monike - 3 Ne treba nam čokolada! Recept za brzu tortu od prhkog tijesta, sira i bjelanjka

Brzi kolač od jogurta s čokoladom Jednostavno, a tako fino: Brzi kolač od jogurta s najslađim dodatkom

Čokoladna mileram torta Recept za čokoladnu mileram tortu koja osvaja na prvi zalogaj

Kolač od jogurta Uspije baš svima: Recept za najbrži kolač od jogurta "na čaše"

Kolač s čokoladom i borovnicama Recept za sočni kolač s čokoladom i borovnicama koji može biti doručak i desert

Čupavci Tajni dodatak: Originalni recept za najsočnije čupavce koje ćete ikada probati

Čupavci Najlakši recept za čupavce, kolač bez kojeg ne prolazi niti jedan blagdan

Dobar tek!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju