Bijeli čupavci s malinama prema receptu Dine Đekić
Bijeli čupavci s malinama prema receptu Dine Đekić (Foto: Didy Kitchen)
Zdravlje & prehrana

Sočni, ukusni, ma savršeni! Recept za čupavce s bijelom čokoladom i malinama

25-03-2023 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Recept za jednostavno neodoljive čupavce s bijelom čokoladom i malinama pronašli smo na blogu Didy Kitchen. Iza njega se nalazi Dina Đekić, koja svoje recepte opisuje kao vrlo jednostavne. Koristi sezonske i domaće proizvode te tako stvara ukusnu hranu koja daje i puno energije za obavljanje dnevnih aktivnosti.

Jedan od Dininih najpopularnijih recepata svakako je onaj za savršen, sočan i ukusan desert - bijele čupavce s malinama.

U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi

Vjerujem da će vam se ovi malo drugačiji čupavci svidjeti. Možete napraviti i jednu polovicu s bijelom čokoladom, a drugu s mliječnom/crnom čokoladom, poručuje Dina Đekić, koja svoje recepte objavljuje na Instagram profilu didy_kitchen.

Čupavci s bijelom čokoladom i malinama - sastojci:

Nadjev:

  • 100 g maslaca
  • 200 ml mlijeka
  • 2-3 žlice šećera
  • 300 g bijele čokolade

Posip:

  • oko 200 g kokosa

Biskvit:

  • 3 jaja
  • 200 g šećera
  • 100 ml ulja
  • 120 ml jogurta
  • 80 ml mlijeka
  • 250 g brašna
  • prašak za pecivo
  • 100-150 g malina

Čupavci s bijelom čokoladom i malinama - priprema:

  1. Pripremite prvo nadjev jer mu treba vremena da se ohladi. U lončić stavite 100 g maslaca, 200 ml mlijeka i 2, 3 žlice šećera te stavite na laganu vatru. Kada se otopi, dodajte 300 g bijele čokolade, sve vrijeme miješajte da se i ona lijepo otopi. Nadjev ostavite da se ohladi, pa odmah prijeđite na pripremu biskvita.
  2. Umutite prvo 3 bjelanjka sa 100 g šećera. Mutite dok se šećer ne otopi i masa ne postane sjajna. Zatim umutite 3 žumanjka sa 100 g šećera. I žumanjke mutite dok se šećer ne istopi i ne postanu svjetložuti. Lagano u žumanjke dodajte 100 ml ulja. Mikserom sve vrijeme mutite. Sipajte i 120 ml jogurta i 80 ml mlijeka. Kada se sjedini, ubacite 250 g brašna i jedan prašak za pecivo, pa ponovo sve umutite mikserom. Bjelanjke dodajte iz tri puta u žumanjke i laganim kružnim pokretima sjedinite koristeći kuhaču ili špatulu.
  3. Izlijte smjesu u pleh 35 x 25 cm, izravnajte pa po tijestu rasporedite 100-150 g malina, slobodno ih malo pritisnite da upadnu u tijesto (Dina je koristila zamrznute maline). Stavite u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva i pecite oko 20 minuta (Dina ih je pekla na papiru za pečenje, a vi radite kako vam je lakše).
  4. Provjerite nožem je li biskvit gotov. Ako nož izađe suh, biskvit je gotov. Izrežite ga na kocke veličine kolike želite (Dinine su 4 x 4 cm). Biskvit umačite u čokoladu pa u kokos te ih redajte na tacnu ili pleh.

Bijeli čupavci s malinama prema receptu Dine Đekić Čupavci s bijelom čokoladom i malinama jednostavno su neodoljivi (Foto: Didy Kitchen)

Isprobajte i druge recepte za prefine i sočne kolače i torte:

Brza torta od prhkog tijesta, sira i bjelanjka po receptu food blogerice Monike - 3 Ne treba nam čokolada! Recept za brzu tortu od prhkog tijesta, sira i bjelanjka

Kolač od jogurta s čokoladom Jednostavno, a tako fino: Brzi kolač od jogurta s najslađim dodatkom

Čokoladna mileram torta Recept za čokoladnu mileram-tortu koja osvaja na prvi zalogaj

Kolač od jogurta Uspije baš svima: Recept za najbrži kolač od jogurta "na čaše"

Kolač s čokoladom i borovnicama Recept za sočni kolač s čokoladom i borovnicama koji može biti doručak i desert

Čupavci Tajni dodatak: Originalni recept za najsočnije čupavce koje ćete ikada probati

Čupavci Najlakši recept za čupavce, kolač bez kojeg ne prolazi niti jedan blagdan

Dobar tek!

Pročitaj još
Pročitaj još