Dinastija torta opisuje se kao praznična torta koja se radi praznike i blagdane, ali sa šnitom ove divote od torte svaki dan može biti praznik! Njezino ime ukazuje na nešto bogato, vanserijsko, na nešto posebne klase, a Dinastija torta s orasima i puno čokoladne kreme upravo i je takva – jednostavno veličanstvena.

Recept za ovu izdašnu i kremastu krasoticu od torte pronašli smo na Instagram profilu njamnjamA&V prepunom slatkih i slanih recepata, klasičnih i onih modernijih.

Dinastija torta – sastojci:

  • 15 jaja
  • 470 g kristal šećera
  • 300 g nasjeckanih oraha
  • 150 g grožđica potopljenih u malo ruma
  • brašno
  • 1 prašak za pecivo
  • limunov sok
  • 800 ml mlijeka
  • 1,5 žlica gustina
  • 2 pudinga od vanilije
  • 150 g šećera u prahu
  • 250 g margarina
  • 200 g čokolade
  • 2 šlag kreme s okusom vanilije
  • šlag za ukrašavanje

Recept za Dinastija tortu Recept za Dinastija tortu pronašli smo na Instagram profilu njamnjamA&V (Foto: Njam njam A&V)

Dinastija torta – priprema:

Za kore:

  1. Pet bjelanjaka odvojite od žumanjaka te žumanjke stavite u vatrostalnu posudu zato što će se kuhati na pari. Pet bjelanjaka umutite sa 130 grama šećera. Bjelanjke mutite pet minute pa im dodajte žlicu limunovog soka.
  2. U sto grama sjeckanih oraha dodajte 50 grama grožđica, žličicu praška za pecivo, žlicu brašna i sve dobro izmiješajte pa dodajte u umućene bjelanjke.
  3. Smjesu isipajte u pleh dimenzija 20x30 i pecite 20 minuta u pećnici na 160 stupnjeva. Na isti način napravite još dvije kore.

Za filu:

  1. Umutite dva pudinga s okusom vanilije, jednu i pol žlicu gustina i malo mlijeka odvojenog od 800 mililitara. Ostatak mlijeka i 80 grama šećera stavite da prokipi.
  2. Kada mlijeko počne kipjeti maknite sa šporeta, dodajte pripremljenu smjesu te vratite na šporet i kuhajte na laganoj temperaturi dok se lijepo ne zgusti pa ostavite da se ohladi.
  3. Umutite 15 žumanjaka i 150 grama šećera u prahu. Umućene žumanjke kuhajte na pari pa ih ostavite da se dobro ohlade.
  4. Dvjesto grama čokolade rastopite u mikrovalnoj pećnici pa prohladite. Ohlađenu filu s pudingom malo umutite pa dodajte kuhane žumanjke i promiješajte. Dodajte 250 grama margarina i sve lijepo sjedinite.
  5. Filu podijelite na dva dijela. U jedan dio dodajte dvije vrećice šlag kreme s okusom vanilije, a u drugi dio 200 grama otopljene i ohlađene čokolade.
  6. Koru stavite u kalup pa premažite trećinom žute file. Preko žutog premažite trećinu tamne file. Stavite drugu koru pa ponovite postupak. Stavite treću koru, napravite sve isto kao s prethodne dvije kore te stavite u hladnjak da se lijepo stegne.
  7. Tortu premažite umućenim šlagom.

U videu s YouTube kanala Njam njam A&V pogledajte detaljan postupak izrade famozne Dinastija torte.

Isprobajte i druge recepte za izdašne i kremaste torte i kolače:

Čokoladna kremasta torta bez pečenja Bez pečenja: Recept za kremastu čokoladnu tortu koja se radi ekspresno

Gabrijelin kolač "E, to je kolač": Recept za kocke s prhkim beze korama bogate vanilijom i orasima

Rolada Reform mnogima je bolja i od torte - 2 Reform rolada: Recept za desert koji će nadmašiti omiljenu tortu

Torta od čokolade Gotova začas! Recept za sočnu čokoladnu tortu bez konkurencije

Recept za najkremastije kocke od lješnjaka sa stranice Recepttura Recept za najkremastije kocke od lješnjaka koje će oduševiti ljubitelje izdašnih kolača

Trostruki užitak "Trostruki užitak": Recept za omiljene kremaste kocke

Dobar tek!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju