Rolada Reform opisuje se i boljom od torte Reform, a to onda svakako treba probati! Mnogima je Reform među najboljim čokoladnim tortama koju posebno izdašnom i finom čini velika količina oraha. Recept za roladu Reform pronašli smo kod blogerice Slađane koja svoje slatke recepte objavljuje na Instagram profilu just.sweet.sladjano.

Ležim danima, imala sam neku operaciju, na izmaku sam snage, doslovce, ali mislim kad bih pojela jedan kolut ovoga da bih se osnažila. Znači, izgleda bruuutalno, nestvarno.

Ovo je nešto što bi svakome moglo biti posljednja želja u životu.

Ako je bolja od torte, onda se mora probati jer mi je reforma omiljena.

Ovo mi je trebalo. Danima gledam recepte, ali mi je torta 'too much'. Znači, ovo je savršeno.

Neki su od komentara na recept za roladu Reform, koja bi vas mogla oduševiti i više od torte Reform. Recept smo pronašli kod blogerice Slađane, na Instagramu poznate kao just.sweet.sladjano, a donosimo ga u nastavku.

Rolada Reform mnogima je bolja i od torte - 3 Recept za roladu Reform pronašli smo kod blogerice Slađane (Foto: Instagram@just.sweet.sladjano)

Rolada Reform – sastojci:

Za biskvit:

  • 8 bjelanjaka
  • 8 žlica šećera
  • 1 žlica brašna
  • 9 žlica oraha
  • 1 žličica praška za pecivo

Za kremu:

  • 8 žumanjaka
  • 150 g šećera u prahu
  • 2 vanilin šećera
  • 200 g maslaca
  • 130 g crne čokolade

Za glazuru:

  • 100 g mliječne čokolade
  • 3 žlice ulja
  • 50 g bijele čokolade za šaranje

Rolada Reform – priprema:

  1. Najprije pripremite pleh od pećnice kako biste ispekli biskvit. Bjelanjke umutite do srednje gustoće pa postepeno dodajte šećer i umutite čvrsti snijeg.
  2. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i dodajte u bjelanjke ručno miješajući, na kraju dodajte orahe i fino sve promiješajte. Pleh obložite masnim papirom i ravnomjerno rasporedite smjesu.
  3. Pecite 15 minuta na 180 stupnjeva u dobro zagrijanoj pećnici. Topli biskvit odmah uvite u roladu s papirom na kojem se pekao i ostavite da se ohladi.
  4. Za kremu žumanjke izmiješajte sa šećerom u prahu i stavite na paru da se skuhaju. Neophodno je da ih neprestano miješate i pratite dok se ne skuhaju, za šta je potrebno najmanje 15 minuta.
  5. Čokoladu isjeckajte pa je ubacite u topli fil i miješajte dok se ne istopi. Kremu pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se potpuno ohladi. U ohlađenu kremu dodajte omekšali maslac, postepeno i dobro sve pjenasto umutite.
  6. Odvijte roladu i premažite kremom iznutra i ostavite par žlica za premazati izvana. Uvijte roladu i ostavite da se stegne, pa izlijte na nju čokoladu koju ste otopili na pari, pa preko, ako želite, išarajte bijelom čokoladom i pospite orasima.

Rolada Reform mnogima je bolja i od torte - 1 Rolada Reform mogla bi vas oduševiti i više od torte Reform (Foto: Instagram@just.sweet.sladjano)

Isprobajte i druge recepte u kombinaciji čokolade i orašastog voća:

Recept za božanstveno kremastu tortu Najljepše želje food blogerice Tatjane Popović - 1 Bez brašna: Kremasta torta s lješnjacima hit je na društvenim mrežama

Recept za najkremastije kocke od lješnjaka sa stranice Recepttura Recept za najkremastije kocke od lješnjaka koje će oduševiti ljubitelje izdašnih kolača

Bingo torta Recept za bingo tortu: Omiljeni desert stvoren za sve prigode

Trostruki užitak "Trostruki užitak": Recept za omiljene kremaste kocke

Recept za Giotto tortu Bez pečenja i trošenja struje: Recept za tortu od lješnjaka gotovu za 20 minuta

Torta od čokolade i badema prava je fantazija - 1 S njom ne možete fulati: Recept za prefinu tortu od čokolade i badema

Esterhazy torta Tako divna i fina! Recept za Esterhazy tortu koja oduševljava na prvi zalogaj

U slast!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju