Radi se o finoj slastici koja je odlična i zato što se zbog nje ne trebate previše zadržavati u kuhinji, a konačni rezultat bit će takav da će se svi oduševiti.
Da ne dužimo previše, evo recepta.
Sastojci za čokoladnu kremastu tortu bez pečenja:
Krema
- 2 jaja
- 500 ml mlijeka
- 80 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 5 žlica brašna
- 100 g čokolade
- 200 g margarina ili maslaca
- 1 šlag u prahu
Dekoracija
- 250 ml vrhnja za šlag
- 1 žlica Nutelle
- naribana čokolada
Ostalo
- 300-400 g keksa piškota
- 300 ml mlijeka
Priprema kreme:
- U loncu miksajte jaja, šećer i vanilin šećer.
- Dodajte brašno i malo mlijeka od 500 ml.
- Sastojke izmiksajte.
- Ulijte preostalo mlijeko, sve pomiješajte i stavite kuhati.
- Kada je krema gotova, dodajte čokoladu, izrezanu ili u kapljicama.
- Miksajte dok se ne istopi.
- Kremu sklonite sa strane i dodajte šlag u prahu i narezani margarin ili maslac.
- Sastojke miksajte dok se lijepo ne povežu.
Slaganje čokoladne kremaste torte bez pečenja:
- U kalup promjera 26 cm postavite prozirnu foliju i slažite piškote koje ćete umočiti u mlijeko.
- Piškote koje slažete bočno pritisnite da puknu, tako će se formirati po kalupu.
- Istresite i rasporedite toplu kremu.
- Nastavite slagati piškote, koje je potrebno umočiti u mlijeko.
- Gotovu tortu pokrijte folijom i stavite u frižider, najbolje preko noći.
- Ohlađenu tortu prebacite na tacnu.
- Vrhnje za šlag miksajte dok se ne učvrsti.
- Dodajte Nutellu te nastavite miksati.
- Šlag rasporedite preko cijele torte.
- Na površinu naribajte čokoladu.
- Tortu stavite u frižider do posluživanja.
Kako Nataša Pralica priprema kremastu čokoladnu tortu bez pečenja, pogledajte u njezinu videu na YouTubeu i u na kraju ovog teksta, a ovaj i druge recepte potražite na blogu Natašine slastice.
Ako volite kremaste kolače, mogli bi vam se svidjeti i ovi recepti: