Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Bez pečenja: Recept za kremastu čokoladnu tortu koja se radi ekspresno

30-05-2023 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Mnogima koji su u potrazi za finim slasticama jedna je od omiljenih adresa blog Nataše Pralice, s kojeg smo i mi odlučili preuzeti recept za čokoladnu kremastu tortu bez pečenja.

Radi se o finoj slastici koja je odlična i zato što se zbog nje ne trebate previše zadržavati u kuhinji, a konačni rezultat bit će takav da će se svi oduševiti.

U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Parfemi ISPLATIVA KUPOVINA Ovih 12 parfema na koži se osjete 8, 10 pa i 12 sati. I uvijek su nam na listi želja Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu

Da ne dužimo previše, evo recepta.

Sastojci za čokoladnu kremastu tortu bez pečenja:

Krema

  • 2 jaja
  • 500 ml mlijeka
  • 80 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 5 žlica brašna
  • 100 g čokolade
  • 200 g margarina ili maslaca
  • 1 šlag u prahu

Dekoracija

  • 250 ml vrhnja za šlag
  • 1 žlica Nutelle
  • naribana čokolada 

Ostalo

  • 300-400 g keksa piškota
  • 300 ml mlijeka

Priprema kreme:

  1. U loncu miksajte jaja, šećer i vanilin šećer.
  2. Dodajte brašno i malo mlijeka od 500 ml.
  3. Sastojke izmiksajte.
  4. Ulijte preostalo mlijeko, sve pomiješajte i stavite kuhati.
  5. Kada je krema gotova, dodajte čokoladu, izrezanu ili u kapljicama.
  6. Miksajte dok se ne istopi.
  7. Kremu sklonite sa strane i dodajte šlag u prahu i narezani margarin ili maslac.
  8. Sastojke miksajte dok se lijepo ne povežu.

Slaganje čokoladne kremaste torte bez pečenja:

  1. U kalup promjera 26 cm postavite prozirnu foliju i slažite piškote koje ćete umočiti u mlijeko.
  2. Piškote koje slažete bočno pritisnite da puknu, tako će se formirati po kalupu.
  3. Istresite i rasporedite toplu kremu.
  4. Nastavite slagati piškote, koje je potrebno umočiti u mlijeko.
  5. Gotovu tortu pokrijte folijom i stavite u frižider, najbolje preko noći.
  6. Ohlađenu tortu prebacite na tacnu.
  7. Vrhnje za šlag miksajte dok se ne učvrsti.
  8. Dodajte Nutellu te nastavite miksati.
  9. Šlag rasporedite preko cijele torte.
  10. Na površinu naribajte čokoladu.
  11. Tortu stavite u frižider do posluživanja.

Kako Nataša Pralica priprema kremastu čokoladnu tortu bez pečenja, pogledajte u njezinu videu na YouTubeu i u na kraju ovog teksta, a ovaj i druge recepte potražite na blogu Natašine slastice.

Ako volite kremaste kolače, mogli bi vam se svidjeti i ovi recepti:

Cheesecake u čaši Recept za kremozni cheesecake u čaši gotov za tren oka

Brzi ledeni vjetar Brzi ledeni vjetar: Recept za omiljeni kolač bez kuhanja i pečenja

Voćna kremšnita Recept koji spaja sve najbolje od kremšnite i voćnog kolača

Ledeni vjetar Recept za ledeni vjetar, kolač stvoren za sve prigode

Gabrijelin kolač "E, to je kolač": Recept za kocke s prhkim beze korama bogate vanilijom i orasima

Torta od kokosa s malinama Kokos-torta s malinama: Kremasta slastica s manje kalorija koju nije problem pripremiti

Kocke od lješnjaka Recept za najkremastije kocke od lješnjaka koje će oduševiti ljubitelje izdašnih kolača

Pročitaj još
Pročitaj još