Ovaj ručak je gotov za svega nekoliko minuta, a okus je čista fantazija. Sve što trebate jest ispeći njoke u pećnici i dodati im svoje omiljene sastojke, a u ovome slučaju to su špinat i sitno sjeckana panceta, ali vi možete ubaciti i gljive, piletinu i sve što vam srce poželi.
Hrskavi njoki sa pancetom i špinatom - sastojci:
- 500 g njoka
- maslinovo ulje
- 2 češnja češnjaka
- 100 g pancete
- 2 šake špinata
- parmezan
- sol, papar, crvena paprika, češnjak u prahu
Hrskavi njoki sa pancetom i špinatom - priprema:
- Njoke začinite i prelijete s malo ulja pa ispečete na tavi ili u pećnici na 200°C 20 minuta.
- Na tavi popržite narezanu pancetu, sklonite ju sa strane pa popržite češnjak i stavite špinat samo da povene, dodate pečene njoke, pancetu i na kraju dodajte parmezan ili neki drugi sir po želji.
Recept za hrskave njoke s nama je podijelila gastro-blogerica Helena Pudić, a još ukusnih recepata možete pronaći na njezinu profilu na Instagramu te u nastavku.
U videu pogledajte postupak.
Dobar tek!