Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Ručak za 20 minuta: Fina kremasta juha od krumpira i karfiola

13-01-2021 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Krem juhe odličan su odabir za brzi ručak, pogotovo ako u sebi sadrže i krumpir. U tom slučaju bit će vrlo zasitne i uistinu nam mogu poslužiti kao zamjena za konkretno jelo. U nastavku pronađite recept za krem juhu od krumpira i karfiola.

SASTOJCI ZA JUHU OD KRUMPIRA I KARFIOLA:

U trendu Čestitke: Sretan Božić Sretan Božić! Sretan Božić! Preuzmite ove čestitke i pošaljite ih dragim ljudima za Božić Tri ljepotice iz Zagreba u najtraženijim hlačama NEMAJU KONKURENCIJE Tri gracije iz Zagreba potvrdile koje su hlače najtraženije, bilo ljeto ili zima Ana Gruica Uglešić uvijek mami pažnju svojim modnim izborima Cjenovno prihvatljiva Ova haljina od 50 eura savršen je izbor za blagdanske zabave, ima je i Ana Gruica Uglešić i baš joj super stoji

- 50 dag krumpira
- 50 dag karfiola
- 1 luk srednje veličine
- 1 češanj češnjaka
- 800 ml mesnog ili povrtnog temeljca
- 5 dag slanine
- 4 žlice maslinova ulja
- 5 dag maslaca
- sol i papar

Krem juha od batata i mrkve Fina i zasitna! Recept za kremastu juhu koja tjera masnoće i toksine iz tijela

Juha od buče Recept za juhu od buče koja uz tri dodatka može zamijeniti i ručak

PRIPREMA JUHE:

1. Krumpir operite i narežite na sitne kockice. Karfiol razdvojite na sitnije "cvjetove" i operite ga. Luk i slaninu nasjeckajte nasitno.

2. Na laganijoj vatri zagrijte maslinovo ulje pa na njega stavite luk. Pržite luk nekoliko minuta dok ne požuti i zatim dodajte slaninu. Protisnite u zdjelu češnjak, pržite sve skupa jednu minutu pa dodajte karfiol i krumpir. Posolite, popaprite, zalijte zagrijanim temeljcem i kuhajte 15-ak minuta, tj. dok krumpir nije kuhan.

3. Probajte kockicu krumpira i ako je gotov, maknite zdjelu s vatre. Ubacite u nju maslac i zatim štapnim mikserom pretvorite sve u kremastu juhu. Ako imate blender, možete i njega koristiti umjesto štapnog miksera. Dodatno posolite ili popaprite po želji.

Dobar tek!

Pročitaj još
Pročitaj još