Kukuruzne kiflice
Kukuruzne kiflice (Foto: Midjourney)
Zdravlje & prehrana

Spremite recept za najfinije kukuruzne kiflice, uopće ih nije problem zamijesiti

12-09-2025 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Nema ničeg ljepšeg od mirisa svježe pečenih kiflica koje se šire kućom. Ove mekane kukuruzne kiflice s jogurtom i maslacem prave su mala čarolija – jednostavne za pripremu, a savršeno zlatne i prozračne.

U nastavku možete pronaći recept.

U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu

Kukuruzne kiflice - sastojci:

  • 250 g kukuruznog brašna
  • 250 g glatkog bijelog brašna
  • sol
  • šečer
  • 20 g svježeg kvasca
  • 150 ml mlake vode
  • 100 ml rastopljenog maslaca ili ulja
  • 180 ml jogurta
  • 1 jaje

Kukuruzne kiflice - priprema:

  1. Pomiješajte 20 g svježeg kvasca, 100 ml vode, jednu čajnu žličicu šećera i jednu čajnu žlicu brašna. Dobro promiješajte i ostavite sa strane 15 minuta.
  2. Za to vrijeme sjedinite suhe sastojke. Glatko brašno, kukuruzno brašno i jednu žlicu soli. Dodajte aktivirani kvasac, jedan bjelanjak (žumanjak ostavite za premaz), 100 g otopljenog maslaca i 180 ml tekućeg jogurta. Miješajte kuhačom sve dok ne dobijete glatko tijesto, a zatim ga dobro zamijesite rukama. Trebali biste dobiti mekan tijesto koje se ne lijepi za ruke. Pokrijte krpom i ostavite na toplom sat vremena.
  3. Tijesto prebacite na pobrašnjenu podlogu i premijesite.
  4. Tijesto podijelite na dva jednaka dijela pa razvaljate u krug. Svaki krug narežite na trokute pa zarolajte u oblik kiflice. Kiflice po želji možete puniti sirom – topljenim ili svježim.
  5. Kiflice posložite u pleh obložen papirom za pečenje, pokrite krpom i ostavite ih još pola sata.
  6. Pomiješajte žumanjak koji ste ostavili sa strane, jednu mlijeka (ili vrhnja za kuhanje) i malo soli. Premažite kiflice, po želji ih pospite sezamom ili kukuruznom krupicom i pecite ih na 200 stupnjeva oko pola sata.

Dobar tek!

Kukuruzne kiflice Kukuruzne kiflice (Foto: Midjourney)

Ako tražite još ideja za kiflice inspirirajte se našim bogatm popisom recepata za dizane kiflice - slatke i slane.

Kiflice s jogurtom Recept za kiflice s jogurtom savršene kao prilog, ali i lagani obrok

Kiflice s maslacom i jogurtom Recept za super fine kiflice koje se "rade same", a mekane su kao putar

Pamučne kiflice blogerice Vere Recept za najmekše kiflice za manje od sedam eura, a dobile su pohvale i od pekara

Brze kiflice Gotove za 30 minuta: Recept za kiflice koje se tamane od doručka do večere

Dobar tek!

 

Pročitaj još
Pročitaj još