Radi se o slastici koja će i okusom, ali izgledom oduševiti vaše najmilije. Naime zadnji red keksa neobično je složen pa kolač postaje još primamljiviji. Evo i recepta.
SASTOJCI
Krema:
- 1 l mlijeka
- 3 pudinga od vanilije
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 4 žumanjka
- 180 g margarina ili maslaca
Ostalo:
- 300 g petit keksa
- 250 g keksa piškota
- 300 ml mlijeka
Dekoracija:
- 180 g tamnog čokoladnog namaza
- 180 g svjetlog čokoladnog namaza
PRIPREMA KREME:
1. U zdjelu dodajte žumanjke, puding od vanilije, šećer i vanilin šećer.
2. Prelijte sa 200 ml mlijeka i pomiješajte.
3. Preostalo mlijeko ulijte u lonac i stavite kuhati.
4. Nakon što zakuha sklonite sa strane i umiješajte pripremljene sastojke.
5. Sve zajedno vratite kuhati.
6. Vruću kremu prebacite u zdjelu i pokrijte prozirnom folijom.
7. Ostavite da se ohladi.
8. Ohlađenoj kremi uklonite foliju, te ju izmiksajte.
9. Dodajte narezani margarin ili maslac (sobne temperature), sve sjedinite.
SLAGANJE KOLAČA:
1. Svaki petit keks umočite u mlijeko i slažite u kalup dimenzija 24x38 cm.
2. Rasporedite pola pripremljene kreme.
3. Nastavite umakati preostale kekse u mlijeko i slažite preko kreme.
4. Rasporedite preostalu kremu.
5. Zatim piškote umačite u mlijeko i slažite bočno.
6. Za dekoraciju u mikrovalnoj ili na pari istopite čokoladni namaz i prošarajte piškote.
7. Kolač stavite u hladnjak da se stegne.
Ako volite kolače s keksima inspirirajte se i ovim receptima:
Kako Nataša priprema "Ledeno brdo" pogledajte u njezinu videu na YouTubeu, a ovaj i druge recepte potražite na blogu Natašine slastice.
Dobar tek!