Torta s mileramom, voćem i palačinkama idealna je za sve one koji bi za vikend htjeli napraviti nešto drugačiju slasticu, a ne žele potrošiti previše vremena za spravljanje kolača.
Postupak je zaista jednostavan, iako torta izgleda poput umjetničkog djela, a sve što treba napraviti jest pripremiti palačinke te sir pomiješati sa šećerom.
U nastavku pročitajte recept za laganu proljetnu ljepoticu.
Mileram torta s palačinkama – sastojci:
Palačinke:
- 2 jaja
- 3 žlice šećera
- 1 vanilin šećer
- 300 ml mlijeka
- 180 grama brašna
- 20 g kakaa
- 200 ml kipuće vode
Krema:
- 800 g milerama
- 150 g šećera u prahu
- 2 vrećice želatine u prahu
- voće po izboru (Lala je koristila višnje i breskve)
Mileram torta s palačinkama – priprema:
- Umutite jaja pa dodajte ostale sastojke za palačinke. Na samom kraju ulijte kipuću vodu. Smjesu ostavite da odmara 20 minuta. Pecite palačinke po standardnom postupku. Od smjese biste trebali dobiti 14 palačinki.
- Pripremite kremu. Mileram pomiješajte sa šećerom u prahu, a želatinu pripremite po uputama na vrećici. Želatinu špatulom umiješajte u sir, a na samom kraju dodajte voće po izboru.
- Na kraju palačinke i kremu složite u tortu. Na kalup promjera 22 centimetra stavite prozirnu foliju koja će prelaziti preko rubova. Na dno kalupa stavite jednu palačinku, a jednu ostavite sa strane – ona će služiti kao završni pokrov.
- Palačinku na dnu obilno premažite kremom. Složite ostale palačinke poput vrećica jednu do druge, a prostor između njih obilno popunite kremom od sira i voća. Kad ste iskoristili sve palačinke, "zacementirajte" ih ostatkom kreme. Na kraju stavite završnu palačinku. Poravnajte i obložite folijom.
- Hladite četiri do pet sati i ukrasite po želji.
Genijalna torta s palačinkama gotova je brzo i tako je lagana i osvježavajuća (Foto: Lala Govedarica)
Inovativnu tortu s palačinkama i sirom pronašli smo na portalu miris_dunja, a u nastavku pronađite još ukusnih recepata koji će razveseliti drage vam ljude.
Dobar tek!