Mileram torta s višnjama i bademima
Mileram torta s višnjama i bademima (Foto: Shutterstock)
Zdravlje & prehrana

Jednom kad je probate, uvijek joj se vraćate: Kremasta i savršena mileramka s višnjama i bademima

07-12-2024 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Kremasta, osvježavajuća i prefina mileramka mnogima je omiljena torta, stoga je pravimo u svim godišnjim dobima. U nastavku donosimo recept za mileram tortu s višnjama i bademima koja će vas osvojiti već na prvi zalogaj.

Mileram torta s višnjama i bademima - sastojci:

za tijesto:

  • 250 g brašna
  • 30 g mljevenih badema
  • 100 g šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 80 grama margarina ili maslaca
  • 1 jaje

za kremu:

  • 500 ml mlijeka
  • 500 ml mlijeka
  • 200 grama šećera
  • 800 grama milerama

za voćni sloj:

  • 500 g zamrznutih višanja ili višanja iz kompota
  • 1 preljev za tortu

Mileram torta s višnjama i bademima - priprema:

  1. U posudu stavite brašno pomiješano s bademima, praškom za pecivo, šećer, vanilin šećer, omekšani margarin i jaje te sve zajedno izmijesite. Nije potrebno stavljati u hladnjak. Tijesto razvaljajte na masnom papiru.
  2. Tijesto prenesite u kalup (26 cm) koji ste prethodno premazali uljem i pobrašnili (i dno i bočne stranice). Pažljivo postavite tijesto, ali ako negdje i pukne, lako ćete ga popraviti prstima. Višak koji ostane viriti iznad obruča odrežite.
  3. Puding i šećer umutite s malo mlijeka, a ostatak mlijeka stavite kuhati.
  4. U uzavrelo mlijeko ulijte pripremljeni puding i kuhajte na srednjoj vatri dok ne postane gust.
  5. Čim skinete s vatre dodajte mileram i sjedinite.
  6. Smjesu odmah izlijte u pripremljeni kalup s tijestom.
  7. Preko torte stavite i višnje pa stavite peći u zagrijanu pećnicu na 170 stupnjeva 70 minuta.
  8. Tortu ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi te pripremite preljev kako je opisano na poleđini vrećice. Odmah ga možete preliti preko torte i zatim je staviti u hladnjak.
  9. Tortu ostavite u hladnjaku preko noći, a idući dan polako pomoću noža odvojite bočne stranice obruča. Pomoću što veće lopatice za kolače prenesite tortu na pladanj. Napravite to polako i neće pucati.

Dobar tek!

U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu Parfemi ISPLATIVA KUPOVINA Ovih 12 parfema na koži se osjete 8, 10 pa i 12 sati. I uvijek su nam na listi želja

Savjet: Umjesto višanja možete koristiti bilo koje drugo voće, a naša je preporuka da tortu ukrasite zaleđenim višnjama, one će joj dati još svečaniji izgled.

Ako tražite slične recepte, inspirirajte se našim popisom recepata za neodoljive torte od sira, a ako pak tražite još ideja za tradicionalne kolače, pite, savijače i kekse, pogledajte naš popis od 100 slatkih recepata na jednom mjestu.

Mileramka s kestenom Ovo se mora probati: Jesenska varijanta mileramke s dodatkom pirea od kestena Mileram torta Kremasta fantazija: Recept za mileram-tortu sa šumskim voćem Mileramka s palačinkama Mileramka s palačinkama: Recept za genijalnu tortu koja osvježava Čokoladna mileram torta Recept za čokoladnu mileram-tortu koja osvaja na prvi zalogaj

Dobar tek! 

Pročitaj još
Pročitaj još