Food blogerica Irena od nekoliko jednostavnih sastojaka uspijeva osmisliti baš dobre slastice, a recept za jedan takav kolač podijelila je s nama.
Najbrža čokoladna torta - sastojci:
- 200 g čokolade za kuhanje
- 250 g mascarponea
- 4 jaja
- 75 g šećera u prahu
- 40 g brašna
- prstohvat soli
Ganache:
- 80 g tamne čokolade
- 80 g vrhnja za šlag
Najbrža čokoladna torta – priprema:
- Dobro namastite četvrtasti pleh dimenzije 20 x 20 cm, ili okrugli promjera 26 cm.
- Upalite pećnicu na 180 stupnjeva. Čokoladu otopite na pari pa pustite nekoliko minuta da se ohladi. Nakon nekoliko minuta počnite sa miksanjem mascarponea sobne temperature dok ne postane kremast.
- Dodajte mu otopljenu i prohlađenu čokoladu i sjedinite. Miksajući bez stajanja ubacujte jedno po jedno cijelo jaje, ali se pobrinite da je svako dobro sjedinjeno prije dodavanja drugog.
- Na kraju dodajte prosijani šećer u prahu, brašno i sol. Sjedinite špatulom i stavite peći 20 minuta.
- Kad je kolač gotov, pustite ga da se ohladi, a zatim prelijte ganacheom, koji ćete napraviti tako da čokoladu nakidanu na komadiće prelijete s gotovo vrelim vrhnjem za šlag.
- Ostavite nekoliko minuta, a onda miješajući sjedinite kremu. Uz kolač savršeno odgovara kiselkasto voće i malo šlaga.
Brza čokoladna torta Irene s bloga Pregacha (Foto: Instagram@Pregacha)
Ovaj brzi, a tako dobar recept za ukusnu čokoladnu tortu, s nama je podijelila Irena s food bloga Pregacha. Ako skupljate ideje za još jednostavnih čokoladnih delicija, inspirirajte se u nastavku.
Dobar tek!