Uskrs je pred vratima pa skupljamo kreativne i ukusne recepte. Uz malo kreativnosti od sasvim običnih sastojaka nastaju prave gastro kreacije.
Ako skupljate recepte za uskrsne specijalitete, onda ste na pravom mjestu. Ovo je jedna od onih slatkih kombinacija koju ćete poželjeti raditi svakog Uskrsa. Tijesto za slatke uskrsne zečiće je gotovo za tren oka, a priprema se može pretvoriti u pravu blagdansku zabavu.
Emina iz Zadra je s nama podijelila recept za punjene uskrsne zečiće. Sve što trebate je malo čokolade i sastojci koje obično koristite za kiflice ili buhtle.
Sastojci:
- 600 g glatkog brašna
- 200 ml jogurta ili čvrstog kiselog mlijeka
- 200 ml mlijeka
- 100 ml ulja
- 1 mala žličica soli
- 1 mala žličica šećera
- 1 vrećica praška za pecivo
- 1 vrećica suhog kvasca
- Punjenje po želji (čokolada, marmelada)
- Žumanjak i sezam za premazivanje
Priprema zečića:
- U mlako mlijeko stavite suhi kvasac i šećer pa pomiješajte s ostalim sastojcima za tijesto.
- Dobro umijesite tijesto
- Tijesto se ne mora dizati pa se odmah možete baciti na izradu zečića. Napravite tri kuglice, veću, srednju i malu. Najveću stavite prvu, ona će biti trbuščić. Od kuglice srednje veličine napravite glavu, a najmanju kuglicu prerežite do pola pa od nje napravite uši.
- Napunite kuglice po želji, u ovom slučaju su punjene čokoladom.
- Premažite žumanjkom i pospite sezamom.
- Stavite na papir za pečenje i pecite 20 minuta na 180 stupnjeva.
Ako standardnom receptu dodate malo kreativnosti, nastat će ova mekana kreacija koju smo pronašli na Instagram profilu Zalogajcic.hr.
Dobar tek!