Uz mrkvu, za ovu će vam tortu biti potrebni orasi (možete ih zamijeniti bademima ili lješnjacima), maslac, nešto brašna i začina te četiri jaja. Ukrasite je osvježavajućom kremom od sira i prigodnim ukrasima od marcipana ili fondanta.
Ova će vas torta na prvi zalogaj osvojiti svojim aromama i sočnošću, ali i izgledom, te možda baš ona postane vaša omiljena uskrsna slastica.
Torta od mrkve - sastojci:
Za biskvit:
- 4 jaja
- 250 maslaca
- 200 g mrkve
- 200 g šećera (možete staviti i smeđi)
- 1 vanilin šećer
- 100 g mljevenih oraha
- 250 g glatkog brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- 1 žličica začina za medenjake
- 1 žličica đumbira u prahu
Za kremu:
- 200 g krem sira
- 175 g šećera u prahu
- 50 g maslaca
Za dekoraciju:
- marcipan ili fondant
- prehrambene boje (narančasta i zelena)
Torta od mrkve - priprema:
- Otopite maslac pa ga zajedno s jajima, šećerom i vanilin šećerom kratko izmiksajte u dubljoj zdjeli.
- Dodajte mrkvu koju ste naribali na grublji dio ribeža. Potom dodajte brašno izmiješano s praškom za pecivo i začinima, kao i mljevene orahe, pa sve dobro izmiješajte.
- Smjesu izlijte u namašćeni i papirom obloženi kalup za pečenje veličine 20-22 cm, stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 °C i pecite 55-60 minuta.
- Izvadite tortu iz pećnice, kratko ohladite u kalupu pa izvadite iz kalupa i prebacite na rešetku za hlađenje.
- Napravite kremu od sira: u zdjeli izmiješajte krem sir i omekšali maslac, dodajte šećer u prahu i još jednom dobro izmiješajte.
- Napravite ukrase: marcipan ili fondant obojite narančastom i zelenom bojom pa izradite male mrkvice ili ukrasite ukrasima po svojoj želji.
- Ohlađenu tortu premažite kremom od sira i ukrasite izrađenim ukrasima.
Ako tražite još ideja za kremaste kolače, jednostavne torte, pite i savijače, inspirirajte se našim popisom od 100 slatkih recepata na jednom mjestu.
U nastavku možete pronaći još ideja za Uskrs.