Torta od mrkve
Torta od mrkve (Foto: Getty Images)
Zdravlje & prehrana

Topi se u ustima: Pogledajte recept za najsočniju tortu od mrkve

08-04-2025 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Napravite finu, sočnu, pravu proljetnu tortu od mrkve koja će krasiti vaš uskrsni blagdanski stol i kojoj nitko neće moći odoljeti.

Uz mrkvu, za ovu će vam tortu biti potrebni orasi (možete ih zamijeniti bademima ili lješnjacima), maslac, nešto brašna i začina te četiri jaja. Ukrasite je osvježavajućom kremom od sira i prigodnim ukrasima od marcipana ili fondanta.

U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi

Ova će vas torta na prvi zalogaj osvojiti svojim aromama i sočnošću, ali i izgledom, te možda baš ona postane vaša omiljena uskrsna slastica.

Torta od mrkve - sastojci:

Za biskvit:

  • 4 jaja
  • 250 maslaca
  • 200 g mrkve
  • 200 g šećera (možete staviti i smeđi)
  • 1 vanilin šećer
  • 100 g mljevenih oraha
  • 250 g glatkog brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1 žličica začina za medenjake
  • 1 žličica đumbira u prahu

Za kremu:

  • 200 g krem sira
  • 175 g šećera u prahu
  • 50 g maslaca

Za dekoraciju:

  • marcipan ili fondant
  • prehrambene boje (narančasta i zelena)

Torta od mrkve - priprema:

  1. Otopite maslac pa ga zajedno s jajima, šećerom i vanilin šećerom kratko izmiksajte u dubljoj zdjeli.
  2. Dodajte mrkvu koju ste naribali na grublji dio ribeža. Potom dodajte brašno izmiješano s praškom za pecivo i začinima, kao i mljevene orahe, pa sve dobro izmiješajte.
  3. Smjesu izlijte u namašćeni i papirom obloženi kalup za pečenje veličine 20-22 cm, stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 °C i pecite 55-60 minuta.
  4. Izvadite tortu iz pećnice, kratko ohladite u kalupu pa izvadite iz kalupa i prebacite na rešetku za hlađenje.
  5. Napravite kremu od sira: u zdjeli izmiješajte krem sir i omekšali maslac, dodajte šećer u prahu i još jednom dobro izmiješajte.
  6. Napravite ukrase: marcipan ili fondant obojite narančastom i zelenom bojom pa izradite male mrkvice ili ukrasite ukrasima po svojoj želji.
  7. Ohlađenu tortu premažite kremom od sira i ukrasite izrađenim ukrasima.

Dobar tek!

Ako tražite još ideja za kremaste kolače, jednostavne torte, pite i savijače, inspirirajte se našim popisom od 100 slatkih recepata na jednom mjestu. 

Torta od mrkve Torta od mrkve (Foto: Getty Images)

U nastavku možete pronaći još ideja za Uskrs. 

Lažni ledeni vjetar Lažni ledeni vjetar: Recept za roladu jednako finu kao obožavani kolač, ali puno jednostavniju Cheesecake s borovnicama Cheesecake s borovnicama: Recept za tortu sa sirom, priprema se lako i brzo Voćna kremšnita Recept koji spaja sve najbolje od kremšnite i voćnog kolača Mileram torta Kremasta fantazija: Recept za mileram-tortu sa šumskim voćem Napoleon torta Recept za kremastu tortu stvorenu za Uskrs, ali i za svaku priliku Uskrsna pletenica blogerice Milene iz Banje Luke Uskrsna pletenica: Recept za mirisni klasik zbog kojeg vrijedi zasukati rukave Pinca Mirisna pinca: Brz i jednostavan recept za najpoznatiji uskrsni kolač

Pročitaj još
Pročitaj još