Gotovo lisnato tijesto jedan je od najboljih pomagača u kuhinji. Bilo da nam se jede nešto slatko ili slano, s lisnatim tijestom, u svega nekoliko minuta, možemo napraviti grickalice i slastice koje će razveseliti cijelu obitelj.

Ako ste planirali iznenaditi ekipu ili obitelj i pripremiti im nešto ukusno, imamo baš dobru ideju. Pigs in blankets, ili svinje u dekici, poznato su party jelo koje vrlo lako možete podići na višu razinu.

U nastavku pročitajte recept za lisnato punjeno hrenovkama (ili kobasicama) s dodatkom pancete i senfa te inovativnim umakom koji će se odlično slagati uz hladno pivo.

Lisnato tijesno s hrenovkama – sastojci:

  • 2 paketa zamrznutog lisnatog tijesta
  • 14 dugačkih hrenovki
  • Senf
  • 28 tankih listova pancete
  • Dva žumanjka
  • Sezam

Za umak:

  • 100 ml pasirane rajčice
  • 3 žlice kečapa
  • 1 žlica senfa
  • Sol, papar, ružmarin

Lisnato tijesto s hrenovkama – priprema:

  1. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
  2. Tijesto ( ukupno četiri komada tijesta) razvaljajte i cijelu površinu premažite senfom.
  3. Hrenovke prepolovite i svaku hrenovku omotajte pancetom.
  4. Tijesto izrežite na 28 traka debljine nekoliko centimetara. Uzmite hrenovku pa ju omotajte trakom tijesta.
  5. Tako pripremljene smotuljke stavite u papirom za pečenje obloženu tepsiju, premažite žumanjkom u koji ste dodali par kapljica mlijeka i posipajte sa sezamom. Pecite oko 25 minuta, odnosno do zlatne boje.
  6. Za umak pomiješajte sve sastojke.

Savjet: Hrenovke možete zamijeniti kobasicama, a oblik i veličinu možete prilagoditi svojim željama. 

Ako vam se svidio ovaj jednostavni recept, slične možete pronaći u nastavku: 

Pužići od šunke i sira Brzi pužići sa sirom i šunkom: Recept za slasno pecivo koje odmah nestaje s tanjura Pužići s ajvarom i sirom Slasni pužići s ajvarom i sirom gotovi za 20 minuta Kiflice Recept za super fine kiflice koje se "prave same" Savijača sa šunkom i sirom Gotova za tren! Recept za slasnu lisnatu savijaču sa sirom i šunkom Kiflice bez kvasca Brze kiflice bez kvasca i jaja gotove su za pola sata, a tako su mekane i ukusne

Dobar tek! 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju