Spoj čokolade, višanja i šlaga mnogima je najdraža kombinacija
Spoj čokolade, višanja i šlaga mnogima je najdraža kombinacija (Foto: Instagram@ivaninakuhinja)
Zdravlje & prehrana

Okusom gotovo isti, a priprema lakša: Recept za Schwarzwald kolač

14-12-2024 Piše Zadovoljna.hr
komentari

U nastavku vam donosimo recept za kolač koji ima baš sve kriterije da vam postane najdraži. Osim što neodoljivo podsjeća na mnogima dragu Schwarzwald tortu, priprema je doista brza i laka.

Sve što trebate učiniti jest spojiti dva ukusna sloja, sve povezati u jedan kolač i ohladiti preko noći. Recept koji ćete sigurno napraviti više nego jednom, donosimo u nastavku.

U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi

Schwarzwald kolač - sastojci:

za čokoladni sloj:

  • 4 jaja
  • 75 g šećera
  • 220 g čokolade sa 70% kakaa
  • 120 g maslaca

za sloj od višanja:

  • 250 g višanja iz kompota
  • 100 ml soka od višanja iz kompota
  • 1 žlica škrobnog brašna
  • 1 žlica šećera ili meda
  • 1 bourbon vanilin šećer
  • 200 ml vrhnja za šlag
  • čokolada za ukrašavanje

Schwarzwald kolač - priprema:

  1. Pećnicu zagrijte na 160°C, a na dno stavite posudu s vodom. Kalup obložite papirom za pečenje.
  2. Jaja i šećer miksajte zajedno dok se ne zgusnu i povećaju volumen.
  3. Čokoladu natrgajte na kockice pa zajedno s maslacem otopite na pari ili u mikrovalnoj pećnici. Malo pustite da se ohladi.
  4. Čokoladu u tri navrata sipajte u jaja, cijelo vrijeme miješajući dok ne postignete jednoličnu smjesu.
  5. Ulijte smjesu u protvan i pecite 35-40 minuta.
  6. Pustite da se kolač ohladi do mlakoga pa ga izvadite iz kalupa, okrenite na ravnu plohu i skinite papir.
  7. U međuvremenu pripremite višnje: Sok pomiješajte sa šećerima i škrobnim brašnom pa zajedno s višnjama kuhajte na laganoj vatri dok ne dobijete gustoću poput džema, oko 10 minuta.
  8. Vruće prelijte preko mlakog čokoladnog sloja i sve zajedno ohladite.
  9. Vrhnje za šlag izmiksajte pa njime premažite hladni kolač. Ukrasite ribanom čokoladom. Držite u hladnjaku i izvadite 15 minuta prije posluživanja.

Dobar tek!

Recept za čokoladni kolač s višnjama s nama je podijelila gastroblogerica Ivana Šteković, a još ukusnih recepata možete pronaći na njezinu profilu ivaninakuhinja te u nastavku.

Provjerite i naš recept za Schwarzwald tortu koja se ne peče.

Ako tražite još ideja za klasične kolače, torte, kekse, pite i savijače, pročitajte naš popis od 100 slatkih recepata na jednom mjestu.

Čokoladni kolač blogerice Jelene Marić Recept za najsočniji čokoladni kolač bez jaja, baš je za preporuku Kolač s jabukama Ovaj recept za brzi kolač od jabuka s razlogom ima 32 milijuna pregleda Tiramisu brownie Sve divote u jednom kolaču: Donosimo recept za tiramisu brownie Kolač s lješnjacima Tako sočan i mekan: Kolač od lješnjaka napravi se začas, a nitko neće moći stati na samo jednom komadu

Dobar tek!

 

 

Pročitaj još
Pročitaj još