Spoj čokolade, višanja i šlaga mnogima je najdraža kombinacija
Spoj čokolade, višanja i šlaga mnogima je najdraža kombinacija (Foto: Instagram@ivaninakuhinja)
Zdravlje & prehrana

Okusom gotovo isti, a priprema lakša: Recept za Schwarzwald kolač

14-12-2024 Piše Zadovoljna.hr
komentari

U nastavku vam donosimo recept za kolač koji ima baš sve kriterije da vam postane najdraži. Osim što neodoljivo podsjeća na mnogima dragu Schwarzwald tortu, priprema je doista brza i laka.

Sve što trebate učiniti jest spojiti dva ukusna sloja, sve povezati u jedan kolač i ohladiti preko noći. Recept koji ćete sigurno napraviti više nego jednom, donosimo u nastavku.

U trendu Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu

Schwarzwald kolač - sastojci:

za čokoladni sloj:

  • 4 jaja
  • 75 g šećera
  • 220 g čokolade sa 70% kakaa
  • 120 g maslaca

za sloj od višanja:

  • 250 g višanja iz kompota
  • 100 ml soka od višanja iz kompota
  • 1 žlica škrobnog brašna
  • 1 žlica šećera ili meda
  • 1 bourbon vanilin šećer
  • 200 ml vrhnja za šlag
  • čokolada za ukrašavanje

Schwarzwald kolač - priprema:

  1. Pećnicu zagrijte na 160°C, a na dno stavite posudu s vodom. Kalup obložite papirom za pečenje.
  2. Jaja i šećer miksajte zajedno dok se ne zgusnu i povećaju volumen.
  3. Čokoladu natrgajte na kockice pa zajedno s maslacem otopite na pari ili u mikrovalnoj pećnici. Malo pustite da se ohladi.
  4. Čokoladu u tri navrata sipajte u jaja, cijelo vrijeme miješajući dok ne postignete jednoličnu smjesu.
  5. Ulijte smjesu u protvan i pecite 35-40 minuta.
  6. Pustite da se kolač ohladi do mlakoga pa ga izvadite iz kalupa, okrenite na ravnu plohu i skinite papir.
  7. U međuvremenu pripremite višnje: Sok pomiješajte sa šećerima i škrobnim brašnom pa zajedno s višnjama kuhajte na laganoj vatri dok ne dobijete gustoću poput džema, oko 10 minuta.
  8. Vruće prelijte preko mlakog čokoladnog sloja i sve zajedno ohladite.
  9. Vrhnje za šlag izmiksajte pa njime premažite hladni kolač. Ukrasite ribanom čokoladom. Držite u hladnjaku i izvadite 15 minuta prije posluživanja.

Dobar tek!

Recept za čokoladni kolač s višnjama s nama je podijelila gastroblogerica Ivana Šteković, a još ukusnih recepata možete pronaći na njezinu profilu ivaninakuhinja te u nastavku.

Provjerite i naš recept za Schwarzwald tortu koja se ne peče.

Ako tražite još ideja za klasične kolače, torte, kekse, pite i savijače, pročitajte naš popis od 100 slatkih recepata na jednom mjestu.

Čokoladni kolač blogerice Jelene Marić Recept za najsočniji čokoladni kolač bez jaja, baš je za preporuku Kolač s jabukama Ovaj recept za brzi kolač od jabuka s razlogom ima 32 milijuna pregleda Tiramisu brownie Sve divote u jednom kolaču: Donosimo recept za tiramisu brownie Kolač s lješnjacima Tako sočan i mekan: Kolač od lješnjaka napravi se začas, a nitko neće moći stati na samo jednom komadu

Dobar tek!

 

 

Pročitaj još
Pročitaj još