Topla čokolada s okusom medenjaka
Topla čokolada s okusom medenjaka (Foto: Shutterstock)
Zdravlje & prehrana

Želimo je odmah: Recept koji toplu čokoladu diže na višu razinu

06-12-2024 Piše N.H.
komentari

Zima nas neodoljivo mami toplim napicima koji griju dušu i tijelo, a topla čokolada svakako je kraljica među njima. No što ako klasičnu toplu čokoladu podignemo na višu razinu?

Jedni od najdražih božićnih keksića svakako su nam omiljeni medenjaci, a njihove arome odmah nas podsjete na to doba godine kojemu su toliko veselimo.

U trendu Uz kavu Biskvit je tako mekan, ali krema je božanstvena: Pročitajte recept za najfiniji kuglof Street style kombinacije sa zagrebačke špice koje bismo kopirali od glave do pete MODNA INSPIRACIJA 15 kombinacija sa zagrebačke špice koje bismo kopirali od glave do pete Znanost ima svoja mjerila ljepote Savršene proporcije Gotovo savršene crte lica: Slavna glumica proglašena najljepšom ženom svijeta po zlatnom rezu

A kako je topla čokolada broj jedan zimski napitak, donosimo vam recept za toplu čokoladu s okusom medenjaka – spoj bogate čokolade i začina koji mirišu na Božić. Ovaj aromatičan napitak idealan je za uživanje uz dekicu i dobru knjigu, ali i za druženja s najmilijima.

Topla čokolada s okusom medenjaka - sastojci

  • 500 ml mlijeka (kravlje ili biljno, po izboru)
  • 100 g tamne čokolade (najmanje 70% kakaa)
  • 2 žlice kakao praha
  • 2 žlice smeđeg šećera ili javorovog sirupa (po želji)
  • 1/2 žličice mljevenog cimeta
  • 1/4 žličice mljevenog đumbira
  • prstohvat mljevenog muškatnog oraščića
  • prstohvat mljevenih klinčića
  • 1/2 žličice ekstrakta vanilije
  • šlag i naribana čokolada za dekoraciju (opcionalno)


Topla čokolada s okusom medenjaka - priprema

  1. U lončiću zagrijte mlijeko na srednjoj vatri, pazeći da ne zakipi.
  2. Dodajte nasjeckanu tamnu čokoladu i miješajte dok se potpuno ne otopi.
  3. Umiješajte kakao prah i smeđi šećer ili javorov sirup, pa sve dobro promiješajte.
  4. Dodajte cimet, đumbir, muškatni oraščić i klinčiće. Nastavite miješati dok se začini ne sjedine s napitkom.
  5. Na kraju dodajte ekstrakt vanilije i maknite s vatre.
  6. Poslužite toplu čokoladu u omiljenim šalicama, po želji ukrasite šlagom i naribanom čokoladom.

Uživajte i svakako probajte i toplu čokoladu s posebnim dodatkom - džinom.

Bijela čokolada s karamelom i kremastim likerom Vruća čokolada s likerom i karamelom popravlja raspoloženje, a mi imamo jednostavni recept

Omiljenu toplu čokoladu obogatite neočekivanim zdravim sastojkom Probajte ovu neočekivanu kombinaciju u neodoljivoj toploj čokoladi

Čokoladni napitak s kavom i šlagom Recept za kavu s čokoladnim iznenađenjem koja može biti desert

Topla čokolada Recept za vruću čokoladu koja grije i u najhladnijim danima

Slika nije dostupna Recept za ružičastu vruću čokoladu koja bi mogla postati najdraži zimski desert

Vruća čokolada To nam treba! Recept za "začinjenu" vruću čokoladu s rumom i cimetom


 

 

Pročitaj još
Pročitaj još