Ako ste posjetili otok Murter, vjerojatno ste čuli za plažu po imenu Slanica. Ako niste, moguće je da vam je netko spomenuo tu plažu kao mjesto koje biste trebali posjetiti.

Galerija Plaža Slanica na otoku Murteru Plaža Slanica na otoku Murteru Plaža Slanica na otoku Murteru +5 Plaža Slanica na otoku Murteru

Mi možemo reći da se slažemo s tim savjetom i sa svima kojima je plaža Slanica omiljena ljetna destinacija.

Ta najpopularnija plaža na otoku Murteru redovito se nalazi na popisima najromantičnijih plaža na hrvatskoj obali. Razlog su kristalno plavo more i pješčane dine, zbog kojih Slanica neodoljivo podsjeća na rajske plaže iz najpoznatijih holivudskih filmova.

Plaža Slanica na otoku Murteru Plaža Slanica na otoku Murteru (Foto: Shutterstock)

Osim što je romantična, Slanicu je Hrvatska turistička zajednica izdvojila na popis idealnih obiteljskih plaža na kojima će uz velike uživati i oni najmanji.

Kako su naveli, plitko more razlog je zbog kojeg je ta plaža kao stvorena za obiteljsko kupanje, a tu je i vodeni tobogan, koji će oduševiti klince željne dodatne zabave.

Tobogan na plaži Slanica na otoku Murteru Tobogan na plaži Slanica na otoku Murteru (Foto: Dusko Jaramaz/Pixsell)

Za vrijeme najtoplijeg dijela dana možete pronaći mjesto u hladu među borovima koji okružuju plažu, a u blizini su i ugostiteljski objekti u kojima možete potražiti osvježenje.

Jeste li već bili na njoj? Prekrasna hrvatska plaža koju jednako obožavaju odrasli i djeca Plaža u Ninu Plaža u Ninu Kraljičina plaža u Ninu +2 Kraljičina plaža u Ninu

Toliko lijepa plaža na otoku Pagu, a klinci je vole zbog posebnog razloga Zlatna plaža u Šimunima na Pagu Zlatna plaža na otoku Pagu - Zlatna plaža na otoku Pagu +19 Zlatna plaža na otoku Pagu

Prije nego što Slanicu upišete na popis plaža koje ćete posjetiti, zavirite u našu galeriju na početku teksta kako biste se uvjerili da s razlogom ima puno obožavatelja.

Plaža Slanica na otoku Murteru Plaža Slanica na otoku Murteru (Foto: Getty Images)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju