Rose gold boja posljednjih nekoliko sezona ima svoje mjesto u modnom svijetu. Između ostalog, popularna je i kao nijansa boje za kosu.

Ružičastozlatnu boju kose žene nanose u obliku pramenova ili na cijelu kosu, a njezina je prednost što odlično ide uz sve dužine kose.

 

Ne čudi zato što ova boja ima svoje mjesto i među najavljenim jesenskim trendovima, a kombinacija koja će biti posebno popularna u nadolazećem razdoblju jest ona koja spaja rose gold i smeđe nijanse boje za kosu.

Radi se o prilagođavanju rose gold nijanse za jesen tako da su roskastozlatni tonovi rezervirani za vrhove kose, dok je baza, odnosno korijen smeđi.

"Rose smeđa" kosa kombinacija je rose golde sjaja i tople brineta baze.

O ovom trendu razgovarali smo i s Nikolinom Perković iz frizerskog studija Nikas.

Rose gold brineta mogla bi biti nova jesenska varijanta za brinete. To je kombinacija smeđe boje u korijenu i zlatnoroskastih vrhova. Ako već imate balayage pramenove, dovoljno je obojiti smeđi korijen i vrhove tonirati zlatnoružičastim preljevom, rekla je Nikolina i dodala kako za održavanje te boje postoje regeneratori u boji.

Ova boja odlično je rješenje za jesensko osvježenje. Punija smeđa nijansa dat će dubinu kosi, a rose gold sjaj će licu dati svježinu.U repu ili pletenici izgledat će čarobno, dodala je Nikolina.