U hladnim zimskim danima nema ugodnijeg osjećaja od onoga ispod tople dekice sa šalicom kuhanog vina, čaja ili tople čokolade u ruci te uz neki božićni film u pozadini. U tu se sliku savršeno uklapaju i mirisi koji bude sva osjetila, griju srce i dušu i brišu barem na tren sve brige, vraćaju u bezbrižne dane, podsjećaju na blagdane iz djetinjstva.

Galerija Mila Candles Mila Candles Mila Candles +2 Svijeća s kojom je sve počelo i po kojemu su Mila Candles najprepoznatljivije jest 3D svijeća

Mila Candles, mirisne svijeće koje su ručno rađena kreacija zagrebačke marketinške stručnjakinje Mateje Tolić, naša su preporuka za oplemenjivanje vaše zime, a u nastavku saznajte koja priča stoji iza ovih čarobnih proizvoda.

Ova dvadesetosmogodišnjakinja odmalena je okružena svijećama jer dolazi iz svjećarske obitelji, ali njezin je životni put preusmjeren ka izradi mirisnih čarolija za vrijeme lockdowna.

U trenucima u kojima smo svi tražili nove hobije i bijeg od monotone svakodnevice, Mateja je, kako je podijelila s nama, potaknuta razgovorom s prijateljicom, svoje kreativne nagone odlučila ostvariti onime što joj kola genima – izradom inovativnih mirisnih kreacija.

Korištenje sojinog voska

Ono čime se odlikuju njezine svijeće je uporaba sojinog voska – prirodnog, netoksičnog i nimalo štetnog. Pamučni fitilj i visokokvalitetna ulja zaokružuju Matejinu viziju stvaranja idealnog poklona koji bi donio radost svakoj osobi, neovisno o dobi ili spolu.

Svjećarskih je obrta u Hrvatskoj, povjerila nam je, kada je počinjala s radom bilo manje, posebice onih koji rabe sojin vosak, sada je ta industrija ojačala te je nužno istaknuti se besprijekornom kvalitetom, ali i originalnim i aktualnim mirisima.

Izrada svijeća nije tako glamurozna kako se čini na kratkim i zabavnim isječcima s TikToka. Iza svake svijeće stoje mjeseci predanog rada i testiranja., otkrila nam je Mateja.

Originalnih i neočekivanih ideja toj mladoj svjećarki ne manjka pa je za ovu zimu pripremila mirisne parove koji intrigiraju i bude znatiželju kod kupaca, posebno onih kojima su dosadili spojevi koji se pojavljuju iz sezone u sezonu.

Spojevi kojima je nemoguće odoljeti

Mirisne kombinacije koju čine crna smokva i zimske bobice, šljiva i žar, candy cane ili pak zimski začini u čijem se raskošnom buketu ističu cimet, muškatni oraščić, klinčić i naranča, zvuče kao neodoljivi mirisni slatkiši.

Svijeća s kojom je sve počelo i po kojemu su Mila Candles najprepoznatljivije jest 3D svijeća, inspirirana tečajem izrade 3D dekoracija za slastice u Berlinu.

Upravo je proces stvaranja ono u čemu talentirana Zagrepčanka najviše uživa, a svoju strast sve više dijeli i na društvenim mrežama, kako bi se kupcima vjernije dočarao postupak kreiranja, a time i približio sam brend i njegova politika.

Mila Candles Svijeća s kojom je sve počelo i po kojemu su Mila Candles najprepoznatljivije jest 3D svijeća (Foto: Mila Candles)

Sigurnost na prvome mjestu

Kako bi se u mirisnim ljepoticama uživalo na što sigurniji i kvalitetniji način, Mateja nam je dala korisne savjete za njihovo korištenje, dišne putove i zdravlje općenito pa ih je najpametnije u potpunosti izbjegavati.

U uputama uvijek ističem nekoliko jednostavnih, ali bitnih pravila, poput dozvoljavanja svijeći da gori 3-4 sata kod prvog paljenja kako bi se izbjeglo stvaranje "tunela" i redovito podrezivanje fitilja na pola centimetra kako bi se spriječio previsok plamen prilikom izgaranja, konačna je uputa koju vrijedi upamtiti.

Završna Matejina misao ona je o njezinoj majci, njezinoj najvećoj inspiraciji čija ju nepokolebljiva snaga i nadilaženje svih kriza tijekom samostalnog odgajanja troje djece uvijek pokreću i daju joj poticaj tijekom svih posustajanja.

Ljubav prema obitelji, toplina i sigurnost doma, prizivanje osjećaja mira, spokoja i djetinje zaigranosti glavni su lajtmotivi Matejine inspiracije i kreacije i za koju se god njezinu svijeću odlučili tijekom ovih blagdana, ali i ubuduće, zasigurno nećete pogriješiti.

Mila Candles Originalnih i neočekivanih ideja Mateji ne manjka (Foto: Mila Candles)

Miru je miran život na selu pokraj Križevaca inspirirao za izradu ručno oslikanih kuglica Ručno oslikane kuglice za bor koje izrađuje Mira Tribuson iz Križevaca - 7 Ručno oslikane kuglice za bor koje izrađuje Mira Tribuson iz Križevaca - 3 Ručno oslikane kuglice za bor koje izrađuje Mira Tribuson iz Križevaca - 6 +5 Ručno oslikane kuglice za bor koje izrađuje Mira Tribuson iz Križevaca - 9

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju