Sanja Musić Milanović sudjelovala je na konferenciji "Zajedno za zdrav način života", održanoj u Ljubljani u organizaciji slovenskog Nacionalnog instituta za javno zdravstvo i pod pokroviteljstvom supruga predsjednice Republike Slovenije Aleša Musara.

Galerija Sanja Musić Milanović na konferenciji 'Zajedno za zdrav način života' u Ljubljani - 2 Sanja Musić Milanović na konferenciji 'Zajedno za zdrav način života' u Ljubljani - 1 Sanja Musić Milanović na konferenciji 'Zajedno za zdrav način života' u Ljubljani - 3 +3 Sanja Musić Milanović i Aleš Musar, suprug slovenske predsjednice Nataše Pirc Musar

Sudionici konferencije raspravljali su o važnosti zdravog načina života za djecu i mlade, a razgovaralo se i o tome kako preventivni programi i mjere, ali i politika, mogu doprinijeti poboljšanju zdravlja djece i mladih.

Sanja Musić Milanović na konferenciji 'Zajedno za zdrav način života' u Ljubljani - 4 Sanja Musić Milanović i Aleš Musar, suprug slovenske predsjednice Nataše Pirc Musar (Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Filip Glas)

Složena pitanja poput ovih često ovise o prisutnosti istaknutih pojedinaca, timova ili institucija koji su motivirani i imaju priliku postaviti i držati pitanja poput ovog visoko na političkoj agendi. Zagrebački samit okupio je relevantne dionike iz cijele Europe kako bi zajednički postavili prioritete u području prevencije debljine od najranije životne dobi.

Na Samitu se obratilo 16 supružnika europskih čelnika, uključujući jednog od mojih današnjih domaćina, supruga predsjednice Slovenije Aleša Musara. Zajedno smo pokrenuli Mrežu za prevenciju debljine u dječjoj dobi. Istovremeno, podržavajući Zagrebačku deklaraciju, postavili smo temelje za koordinirano zagovaranje i započeli konkretne aktivnosti kako bismo konačno zaustavili porast dječje debljine u europskoj regiji, rekla je prof. dr. sc. Sanja Musić Milanović referirajući se na Zagrebačku deklaraciju koja je prihvaćena na Samitu supružnika europskih čelnika održanom u svibnju prošle godine u Zagrebu u organizaciji Ureda Predsjednika Republike Hrvatske i Europskog ureda Svjetske zdravstvene organizacije.

Sanja Musić Milanović na konferenciji 'Zajedno za zdrav način života' u Ljubljani - 1 Sanja Musić Milanović nosi karirano plavo odijelo i crne salonke (Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Filip Glas)

Na lanjskom Samitu u Zagrebu sudjelovala je i španjolska kraljica Letizia, a sve sudionice nosile su broš u obliku zlatnog obruča. Taj broš prva dama Hrvatske imala je i na jučerašnjoj konferenciji "Zajedno za zdrav način života" u Ljubljani, a riječ je brošu naziva "O", koji je ručni rad zagrebačke radionice autorskog nakita Lapidarium. Unikatni broševi "O" zaštitni su znak samita koji se bavi prevencijom debljine u djece te su izrađeni od srebra s pozlatom.

Sanja Musić Milanović na konferenciji 'Zajedno za zdrav način života' u Ljubljani - 5 Sanja Musić Milanović nosi broš zagrebačke radionice autorskog nakita Lapidarium (Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Filip Glas)

Upečatljivi broš lijepo se istaknuo na tamnoplavom sakou kariranog uzorka, uz koji je Musić Milanović nosila hlače na crtu istog dezena. Fino odijelo upotpunila je plavom bluzom s nabranom dolčevita-kragnom te klasičnim modelom crnih salonki s visokom tankom potpeticom.

Upravo su crne salonke nepogrešiva klasika kada je riječ cipelama na petu te se smatraju jednim od najelegantnijih i najženstvenijih modela štikli. Poslovnu eleganciju prva dama upotpunila je još jednim manjim brošem plave boje i okruglim naušnicama zlatne boje.

Sanja Musić Milanović u ljubičastom odijelu na Samitu supružnika europskih čelnika u Zagrebu - 2 Sanja Musić Milanović i kraljica Letizia na Samitu supružnika europskih čelnika lani u Zagrebu (Foto: Vanesa Pandzic/Cropix)

Sanja Musić Milanović u Zarinim salonkama: Model koji svakog proljeća zavlada ulicama Satenske slingback salonke brenda Zara Zara, 29,95 EUR Satenske slingback salonke brenda Zara +4 Sanja Musić Milanović u Zarinim salonkama

Sanja Musić Milanović: (Ne)očekivan odabir torbe za elegantno poslovno izdanje Sanja Musić Milanović na okruglom stolu - 3 Sanja Musić Milanović na okruglom stolu - 1 Sanja Musić Milanović na okruglom stolu - 2 +2 Sanja Musić Milanović na okruglom stolu - 4

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju