Stari kruh moguće je vratiti u život
Stari kruh moguće je vratiti u život (Foto: Unsplash/Rebecca Mathews)
Zdravlje & prehrana

Uz ovaj trik stari kruh postat će kao svježi i nećete ga morati baciti

16-02-2025 Piše N.H.
komentari

Svi smo, nažalost, barem jednom bacili kruh koji je postao suh i tvrd, ali zapravo je još uvijek dobar za jelo, samo nije imao onu primamljivu svježinu.Sljedeći put nemojte brzati s odlukom da ga se riješite.

Postoji jednostavan trik koji će vaš stari kruh ponovno pretvoriti u hrskavu poslasticu, baš kao da ste ga maloprije donijeli iz pekarnice.

Sve što trebate učiniti jest kruh lagano politi vodom – doslovno ga navlažiti, a ne natopiti. Zatim ga stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva i pričekajte desetak minuta.

Dok se kruh nalazi u pećnici, vlaga će se pretvoriti u paru, a ta reakcija učinit će koricu ponovno hrskavom, dok će unutrašnjost postati mekana i prozračna. Rezultat će biti kruh koji će vas iznenaditi svojom svježinom i okusom.

U trendu Ana Maslać Plenković poput princeze Ana Maslać Plenković izgleda spektakularno – evo zašto je njezin pariški stajling pun pogodak Vjenčići s malinama Odličan recept! Nikad dosta ideja za božićne kolače! Pogledajte ove vjenčiće, jednostavno ih je pripremiti Ulična moda crnka u sakou predimenzionirane siluete Zagreb 2025. - 2 Dašak visoke mode Crnka sa zagrebačke špice nosi fantastične čizme, ali teško je skrenuti pogled s njezinih ramena

Sljedeći put kad vam kruh postane suh, sjetite se da ga možete spasiti u samo nekoliko minuta pa svakako provedite ovaj eksperiment i uživajte u svakom zalogaju – doista nećete osjetiti razliku između svježeg i ovako "oživljenog" kruha.

Ovaj trik možete primijeniti na svim vrstama kruha – bijelom, crnom ili čak onom sa sjemenkama.

Takvo osvježavanje starog kruha funkcionira zato što se vlaga ponovno apsorbira u njega i vraća mu originalnu teksturu. Čak i ako vam se čini da je kruh previše tvrd, ne odustajte – pećnica će odraditi čaroliju.

S domaćim kruhom ovo će funkcionirati još i bolje jer često ima manje konzervansa od kupovnog. Također, ako imate nekoliko kriški koje želite osvježiti, možete koristiti i toster nakon što ih nakratko navlažite. Stavite ih u njega i bit će ukusne i s hrskavom koricom, savršene za bogate i hranjive sendviče.

Obavezno isprobajte recept za kruh bez dizanja i bez kvasca koji se lako priprema, a jako je ukusan. 

Kruh 4 razloga zašto ne bismo trebali izbjegavati kruh

Slika nije dostupna Tri promjene koje nastaju u tijelu kada prestanete jesti bijeli kruh

 

 

Pročitaj još
Pročitaj još