Bor u središtu prostorije, najčešće dnevnog boravka, nositelj je blagdanske ljepote i ozračja u svakome domu. No ove biste zime mogli pokušati postaviti ga u prirodnije okruženje, na balkon koji će tako postati vaša mala božićna oaza.

Galerija Bor na balkonu - 5 Bor na balkonu - 6 Bor na balkonu - 4 +2 Bor na balkonu - 3

Načina na koji ćete ukrasiti novu zvijezdu vašega balkona doista je mnogo, a i veličina bora ovisit će o prostoru kojim raspolažete.

Prirodni su ukrasi uvijek dobra opcija jer nostalgično vraćaju u neke skromnije i jednostavnije dane, a opet pune iskrene topline i radosti. Češeri i crvene jabuke prvi su izbor pri takvom načinu uređivanja bora, a možete dodati i žireve, različite komade tkanina ili vrpca.

Sjajna je zamisao i bor ukrasiti sitnim crvenim kuglicama koje podsjećaju na najdekorativniju biljku u božićno vrijeme, božikovinu.

Ako ste više na strani blistavog načina dekoriranja, zlatno je uvijek dobitna opcija. Sjajne zlatne kuglice i svjetlucave zvijezde u kombinaciji s ostalim zlatnim detaljima na vašem balkonu unijet će dozu luksuza.

Bor na balkonu Bor na balkonu (Foto: Living4media)

Igrati na sigurno uvijek možete s crvenim ukrasima, bilo da se radi o mašnama, kuglicama ili zvijezdama. Ukrasi mogu biti mat ili sjajni, a ako se poigrate vrpcama kariranog uzorka, božićni će ugođaj biti dočaran nepogrešivo.

Dakako, ponekad je nemoguće cijeli balkon prenamijeniti u dekorativne svrhe, ali i manji će bor funkcionirati jednako upečatljivo.

Uskladite boje kuglica s ostatkom svojega balkona i bez puno muke dobit ćete skladnu cjelinu koja će djelovati pomno osmišljeno.

Još je bolji trik za uštedu prostora bor kreiran na zidu. Prikupite grančice, zalijepite ih na zid u obliku jelke i ukrasite na željeni način. Balkonski prostor tako neće biti pretrpan, a originalna i snalažljiva ideja privući će brojne komplimente.

Pridružite svom balkonskom boru lanterne, vjenčiće, svijeće, simpatične figurice i stvorite božićnu bajku i u zimi zapostavljenom dijelu doma.

Bor na balkonu - 1 Boje na boru možete uskladiti s bojama na balkonu (Foto: Living4media)

Pet ideja kako božićnim lampicama ukrasiti vrt ili balkon tijekom cijele godine Božićne lampice kao vanjska dekoracija Božićne lampice kao vanjska dekoracija Lampice kao vanjska dekoracija +2 Božićne lampice kao vanjska dekoracija

Najljepši trendovi u ukrašavanju koji će vladati ovoga Božića Božićno drvce Najljepši božićni trendovi u ukrašavanju - 8 Najljepši božićni trendovi u ukrašavanju - 4 +5 Najljepši božićni trendovi u ukrašavanju - 6

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju