I dok s jedne strane imamo one koji jedva čekaju odlazak frizeru kako bi prekrili sijedi izrast, s druge je strane, čini se, želja za sijedom kosom jača nego ikad prije.

U Velikoj Britaniji je u prošloj godini svaki mjesec 10 tisuća ljudi tražilo "sijedu" boju za kosu, a radi se o trendu koji će ovoj godini još više procvjetati.

Stručnjak za kosu i stilist James Pryce kaže da će u novoj sezoni žene definitivno nastaviti prihvaćati sijedu kosu. Ne samo da će, kaže, prigrliti svoje prirodne sijede vlasi, nego će i pokušavati dobiti taj efekt pomoću boja za kosu.

Što mislite o ovom trendu?

glasova:

To su prepoznali i proizvođači proizvoda za kosu pa sve više njih u ponudi ima proizvode koji štite, poboljšavaju i stvaraju srebrno-sive nijanse.

Ovaj trend za nas je komentirala i Nikolina Perković, vlasnica frizerskog studija Nikas.

Trend bojenja u sijedu je već odavno krenuo, a sada se uspješno nastavio, kaže i dodaje kako ovo bojenje spada u zahtjevnije izazove zbog čega preporuča da izbjeljivanje radi isključivo frizer s kvalitetnim preparatima.

Plavušama je naravno lakše doći do sijede boje, a brinetama bih preporučila krenuti od gustih pramenova.

Također treba pripaziti na ten jer naprimjer maslinastom tenu ne odgovara sijeda kosa dok roskastom paše, kaže Nikolina i dodaje kako je obavezno kod kuće imati silver šampon ili masku koja se stavlja svako drugo pranje kako bi kosa ostala u hladnom tonu.

Za savršenu "sijedu" postupak izbjeljivanja bi trebao biti svakih četiri do pet tjedana, a ako vam je to prezahtjevno lako se može prijeći na pramenove i ostati u istom sijedom hladnom tonu, zaključila je Nikolina.

Dakle, ako želite podići svoju platinastu boju na novu razinu, prigrliti prirodne sijede ili jednostavno sanjate o nekom novom trendu, nekoliko stvari morate znati prije odlaska u sijede vode. Ono najbitnije već je naglasila Nikolina, ali neke stvari vrijedi i ponoviti.

Slika nije dostupna Frizura stvorena za njih: Deset najljepših slavnih žena s kratkom kosom

Slika nije dostupna Ružičasta i...Tri boje kose koje će vladati 2021. godinom

Brinetama ova preobrazba neće biti lagana

Ako je vaša kosa tamna, a silno želite "posijediti" morate znati da je pred vama puno posla. Prvi korak je posvjetljivanje kose do "čiste bijele plavuše", a drugi toniranje kose.

Pazite na ton vaše kože

Prilikom odluke o bilo kojoj novoj boji kose, važno je uzeti u obzir kako će ta boja upotpuniti vaš ton kože. Kod sijede boje to je još važnije. Osobama sa žutim ili hladnijim tonovima kože sijeda boja možda neće dobro stajati, dok će osobe s više topline i ružičastijim tonom kože izgledati odlično.

Možda je najbolje raditi stvari postupno

Strpljenje je vrlina ako želite dobiti savršenu sijedu boju. Iako možda želite sve odmah i sad, bolje je ići polako, postepeno, posebno oni s tamnom kosom.

Također, bilo bi poželjno da vaš da prelazak na sijedu kosu, posebno u slučaju brineta, obavi stručna osoba.

Slika nije dostupna Tko ih još nije nosio? Vraćaju se "šiške-zavjese", a nema tog lica kojem ne pristaju

Slika nije dostupna Svemoguća frizura: Tri najbolje verzije loba za tanku kosu

Proces može postati i malo neugodan

Naime, ako želite sivu boju sve do tjemena, pripremite se i na potencijalno lagano peckanje izbjeljivača. Također, posvjetljivanje kose do ove razine vašu kosu može malo i oslabjeti. Ono što je činjenica je da ova boja izgleda sjajno na kratku kosu.

Toner vam je najbolji prijatelj

Sudbina savršene sive, odnosno sijede kose je u rukama tonera. Nakon što izbijelite kosu, savršena nijansa postiže se toniranjem, a ako se redovito ne obnavlja siva kosa s vremenom može početi izgledati zeleno.

Zato, ako se odlučite za neko ovakvu nijansu imajte na umu da ćete morati malo češće tonirati kosu kako bi održali boju.

Toniranje kod kuće je zapravo iznenađujuće lako. Kako vaši srebrni tonovi ne bi izgubili boju, koristite ljubičasti šampon i regenerator.

Njegujte kosu

Nakon bilo kakvog ekstremnog tretmana bojom, kvaliteta kose može se pogoršati. Zato je bitno uložiti u preparate koji će je održavati u najboljem mogućem stanju.

Dakle, nahranite redovito vašu kosu kako bi ostala jaka i sjajna.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju