Talijanska glumica Sophia Loren, jedna od najvećih filmskih diva svih vremena, danas slavi 82. rođendan

Zlatno doba Hollywoda iznjedrilo je filmske dive koje ćemo zauvijek pamtiti, a jedna od njih je i Sophia Loren.

Sophia je rođena 1934. godine u Rimu, a kao tinejdžerica prijavila se na nacionalni talijanski izbor za miss. Nije pobijedila i ubrzo nakon toga krenula je na satove glume. Nije dugo trebalo da je producenti primijete, a jedan od njih bio je i slavni Carlo Ponti koji će joj kasnije postati suprug.

Sophia je 1954. glumila u antologijskog filmu 'L'oro di Napoli’ redatelja Vittorija De Sice i upravo je taj film obilježio sam početak njezine karijere.

Vittorio joj je 1961. godine dodijelio ulogu u filmu 'La ciociara’ koji ju je pretvorio u svjetsku filmsku zvijezdu. Za ulogu majke koja svoju kći pokušava zaštititi od strahota rata Sophia je dobila čak 22 nagrade, uključujući i nagradu Oscar za glavnu žensku ulogu.

U 60-ima je bila jedna od najpopularnijih glumica na svijetu i pravo utjelovljenje glamuroznog seksipila.

Svoju figuru pješčanog sata uvijek je naglašavala u ženstvenim haljinama, a odijevali se je neki od najpoznatijih dizajnera svih vremena. Voljela je nositi modele modnih kuća Balmain i Dior koji su se savršeno uklapali u njezin stil. Danas je vjerna talijanskom dizajneru Giorgiu Armaniju s kojim je osim suradnje veže i dugogodišnje prijateljstvo.

Teško je povjerovati da bi ovako lijepoj ženi netko uopće pokušao pronaći manu, ali Sophia je priznala da su joj na početku karijere producenti savjetovali čitav niz estetskih korekcija.

Govorili su da mi je nos predugačak i da su mi usta prevelika. To me uopće nije povrijedilo jer kada vjerujem u nešto onda je to poput rata. To je bitka. Nikada ih nisam slušala, rekla je u jednom intervjuu. Oduvijek je smatrala kako je njezin izgled samo 'jedinstvo brojnih nepravilnosti' i da prava ljepota žene ne izvire iz njezinog vanjskog nego unutarnjeg izgleda.

Posljednjih godina otvoreno govori o tome kako želi starjeti dostojanstveno i ne namjerava podleći čarima estetske kirurgije. Morate slijediti zakone života. Volim sebe takvu kakva jesam. Volim svoju kožu i bore. Ne želim da mi estetski kirurg to oduzme, zaključila je talijanska diva.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju