Na dan 9. svibnja imendan slave Mirne, a tim povodom provjerili smo značenje toga imena.

Radi se o imenu koje je nastalo od imenice mir, odnosno pridjeva mirna.

Osnova mir često je zastupljena u slavenskim imenima. U prenesenom značenju, želja roditelja koji za dijete odaberu ovo ime jest da ono bude spokojno, zadovoljno i mirno.

Kada je u pitanju ljubav, Mirne su prizemljene, odane partnerice koje zaslužuju da im se vjeruje.

U Hrvatskoj danas živi više od tri tisuće imenjakinja koje nose ovo ime, a posebno popularno bilo je između 1994. i 2004. godine. Vjerojatnost da će jedna Mirna sresti drugu najveća je u Zagrebu, gdje ih živi oko tisuću.

Osobe koje nose ime Mirna inspirativne su, radosne, nadarene i atraktivne.

Značenje imena objašnjava i numerologija prema kojoj se radi o osobama kojima su vodilje kroz život dobrota i marljivost.

Osim toga, praktične su, imaju dobar osjećaj za detalje, pouzdane su i uvijek spremne pomoći. Karakteriziraju ih i vjernost, dosljednost, samodisciplina i usmjerenost prema rješavanju problema.

Kada je u pitanju ljubav, Mirne su prizemljene, odane partnerice koje zaslužuju da im se vjeruje. Za sebe traže snažnog i odlučnog partnera kojem će biti odane i kojeg će znati motivirati.

Cvijeta Kakve su osobe koje nose ime Cvijeta? Višnja Kakve su osobe koje nose ime Višnja? Helena Kakve su žene koje nose ime Helena? Marta Kakve su osobe koje nose ime Marta? Ida Kakve su žene koje nose ime Ida? Marijana Kakve su osobe koje nose ime Marijana? Maja Kakve su osobe koje nose ime Maja? Rebeka Kakve su žene koje nose ime Rebeka? Lea Kakve su osobe koje nose ime Lea? Vesna Kakve su osobe koje nose ime Vesna?

Sretan imendan! 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju