Minela Sarda sa suprugom i dvoje djece živi u gradiću Perg u okolici Linza. Ova mama curice od tri i dečkića od godinu dana zaslužna je za uređenje njihova stana od 85 kvadrata, koji se sastoji od velikog dnevnog boravka s kuhinjom, ostave, spavaće i dječje sobe, kupaonice te odvojenog toaleta.

Na pitanje odakle crpi inspiraciju za uređenje, Minela kaže da kod nje sve ide spontano.

Kad na nešto naletim, znam da to želim i gdje to mogu uklopiti. Omiljena boja mi je bijela, a ako je bijelo, možete se igrati s kombinacijama unedogled, kaže.

Osim bijele, još dvije boje koje dominiraju u njenom domu su roza i zlatna.

Početna ideja je bila elegantan prozračan dom svijetlih boja. Daleko sam od cilja, a i ne znam idem li uopće ka nekom cilju jer stalno nailaze nove ideje. Imam osjećaj da će se uvijek pojavljivati nešto novo čemu neću moći odoljeti, kaže Minela.

Slika nije dostupna A kakav tek imaju pogled! 10 balkona slavnih dama o kojima maštamo

Slika nije dostupna A terasa je bajna: Predobar stan u Zadru u koji se ćilim iz Sarajeva uklopio savršeno

Što se tiče najdraže joj prostorije u stanju, odgovor je kratak i jasan.

Moja kuhinjica je moj ponos, kaže Minela i dodaje da je sve sama isplanirala.

Nije nešto velika, ali ima dobar raspored, tako da je i funkcionalna. U njoj provodim dosta vremena. Osim sređivanja doma, volim kuhati, spremati tortice i mislim da sam bas vješta u tome. Dobivam dosta komplimenata, a i sama sam zadovoljna konačnim rezultatom, kaže.

Odmah uz kuhinju nalazi se i ostava s dosta prostora, pa je u nju ugradila policu na kojoj se nalaze isključivo aparati, poput onog za kavu i ostalih kuhinjskih pomagala kako bi radna površina u kuhinji bila slobodna i laka za održavanje.

Detalje za stan Minela nabavlja posvuda. Najdraža trgovina joj je Depot, ali tu su i Jysk, IKEA, H&M Home... Trenutno ju fascinira makrame, pa će sama izrađivati vijenac s listovima za terasu. U pomoć joj priskoči i suprug, najviše oko bojenja zidova. On tada dobije glavnu ulogu, a ona daje instrukcije.

Slika nije dostupna Kalifornijski san: Stan koji izgleda posebno očaravajuće kad padne večer

Još jedan detalj koji voli u svom domu su jastučići. Puno ih je, u raznim veličinama i bojama.

A kod nje, kada je u pitanju uređenje doma, nema kraja. Stalno su tu nove ideje, promjene... Svima koji uskoro planiraju renovaciju savjetuje da prate svoju intuiciju i da ne robuju trendovima.

Na kraju krajeva, svi mi imamo različite ukuse i poglede i najbitnije je da je dom topao, uredan i da se dobro osjećamo u njemu, zaključila je Minela, a u njezinu oazu punu bjeline te roza i zlatnih detalja zavirite u našoj galeriji.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju