Minela Sarda sa suprugom i dvoje djece živi u gradiću Perg u okolici Linza. Ova mama curice od tri i dečkića od godinu dana zaslužna je za uređenje njihovog stana od 85 kvadrata koji se sastoji od velikog dnevnog boravka s kuhinjom, ostave, spavaće i dječje sobe, kupaonice te odvojenog toaleta.

Galerija

Na pitanje odakle crpi inspiraciju za uređenje, Minela kaže da kod nje sve ide spontano.

Kad na nešto naletim znam da to želim i gdje to mogu uklopiti. Omiljena boja mi je bijela, a ako je bijelo možete se igrati s kombinacijama u nedogled, kaže.

Osim bijele, još dvije boje koje dominiraju u njemom domu su roza i zlatna.

Početna ideja je bila elegantan prozračan dom svijetlih boja. Daleko sam od cilja, a i ne znam idem li uopće ka nekom cilju jer stalno nailaze nove ideje. Imam osjećaj da će se uvijek pojavljivati nešto novo čemu neću moći odoljeti, kaže Minela.

Što se tiče najdraže joj prostorije u stanju odgovor je kratak i jasan.

Moja kuhinjica je moj ponos, kaže Minela i dodaje da je sve sama isplanirala.

Stan pun bjeline i zlatnih i rozih detalja - 12
Minela obožava svoju kuhinju (Foto: Minela Sarda)

Nije nešto velika, ali ima dobar raspored, tako da je i funkcionalna. U njoj provodim dosta vremena. Osim sređivanja doma, volim kuhati, spremati tortice i mislim da sam bas vješta u tome. Dobivam dosta komplimenata, a i sama sam zadovoljna konačnim rezultatom, kaže.

Odmah uz kuhinju nalazi se i ostava s dosta prostora pa je u nju ugradila policu na kojoj se nalaze isključivo aparati poput onog za kavu i ostaloh kuhinjskih pomalaga kako bi radna površina u kuhinji bila slobodna i laka za održavanje.

Detalje za stan Minela nabavlja posvuda. Najdraža trgovina joj je Depot, ali tu su i Jysk, Ikea, H&M Home... Trenutno ju fascinira makrame pa će sama izrađivati vijenac s listovima za terasu. U pomoć joj priskoči i suprug, najviše oko farbanja zidova. On tada dobije glavnu ulogu, a ona daje instrukcije.

Stan pun bjeline i zlatnih i rozih detalja - 13
Osim bijele, u ovom stanu dominiraju zlatna i roza boja (Foto: Minela Sarda)

Još jedan detalj koji voli u svom domu su jastučići. Puno ih je, u raznim veličinama i bojama.

A kod nje, kada je u pitanju ređenje doma, nema kraja. Stalno su tu nove ideje, promjene... Svima koji uskoro planiraju renovaciju savjetuje da prate svoju intuciju i da ne robuju trendovima.

Na kraju krajeva svi mi imamo različite ukuse i poglede i najbitnije je da je dom topao, uredan i da se dobro osjećamo u njemu, zaključila je Minela, a u njezinu oazu punu bjeline i rozih i zlatnih detalja zavirite u našoj galeriji.

Stan pun bjeline i zlatnih i rozih detalja - 10
Detalje Minela pronalazi posvuda (Foto: Minela Sarda)