Šogorica može biti dobra prijateljica i dobro došlo proširenje obitelji, no nekad sestre znaju biti previše zaštitnički nastrojene prema svom bratu, pogotovo kada je mlađi, pa kada se oženi, smatraju da ga poznaju najbolje i ne libe se njegovoj supruzi, a svojoj šogorici, reći neke stvari koje nisu primjerene.

Između šogorica ne mora postojati čvrsto prijateljstvo, ali trebalo bi biti poštovanja i uvažavanja. Zato vam vaša šogorica, preciznije u ovom slučaju sestra vašeg muža, nikad ne bi smjela reći iduće:

1. Zapravo, Marko voli pečene patlidžane, a ne pržene.

Vaša šogorica samo vas voli podsjećati da vašeg supruga poznaje najduže - a u njezinoj glavi to znači da ga poznaje najbolje. Takvi komentari nisu samo neugodni već im je svrha i potkopati vas. Iako možete biti u iskušenju na takvu izjavu odgovoriti nečim što će vašu šogoricu izbaciti iz takta i dati joj do znanja tko Marka ipak zna najbolje, najbolje je učiniti baš suprotno. Suprugova sestra vjerojatno se samo osjeća nesigurno pa će vaš najbolji potez biti ako se samo nasmiješite i ignorirate to što je rekla.

2. Ne trebam dopuštenje da vidim svoga vlastitog brata.

Hm, osim kad vam se nenajavljeno pojavi pred vratima, vaša šogorica zapravo treba dopuštenje da vas posjeti. Možda je vi i vaš suprug trebate podsjetiti da sada postoji nova dinamika u obitelji koju treba poštovati. Drugim riječima, ako nastavi dolaziti u nenajavljene posjete, na vama je da joj pristojno date do znanja da vaša kuća nije dom njezinih roditelja i da biste bili zahvalni kada bi najavila svoj dolazak. Pa čak i ako živite u istom kućanstvu, ali primjerice na drugom katu kuće, trebala bi se najaviti ako misli doći do vas, recimo poslati poruku. Neka poznaje svoje granice.

3. Kad sam se ja udala, jednostavno sam znala da želim ostati kod kuće i biti s djecom.

Možda ste za posljednji blagdan koji ste proveli s muževom obitelji shvatili koliko je vaša šogorica kompetitivna, a možda se pokazalo i da je sklona osuđivanju. Ako vaša šogorica ima potrebu nadjačati vas na takav način, i u tome slučaju najvjerojatnije je u pitanju njezina nesigurnost.

Uvijek se podsjetite da takvi komentari govore više o njoj nego o vama. A što se tiče toga kako reagirati, ljubaznost je najbolji napad.

Udijelite joj iskreni kompliment i vidite hoće li njezina potreba za rivalstvom popustiti. Recite joj, na primjer: Ti si tako divna mama, tvoja djeca su sretna što te imaju!

4. Ajoj, rezervirala sam stol samo za nas četvero.

Nije da vam smeta to što se vaš suprug druži sa svojom braćom, sestrama i roditeljima bez vas. Problem je u tome što vas vaša šogorica nastoji isključiti iz obiteljskih okupljanja, a to jednostavno nije u redu. Možete i pokušati pretpostaviti da ona uopće ne shvaća što radi - razgovarajte s njom o tome i otvoreno joj recite kako se zbog njezinih postupaka osjećate kao autsajder.

A ako vas namjerno isključuje, onda bi se barem trebala zacrvenjeti kada joj skrenete pozornost na to, pogotovo ako je prozovete pred ostatkom obitelji.

5. I, radite li već na bebi?

Čak i ako to govori iz dobre namjere (ne može dočekati da postane teta), previše je nametljivo i jednostavno neprimjereno. Kako bi vam prestala postavljati to pitanje iznova i iznova, odgovorite joj nešto u stilu: Znam da si nestrpljiva da dobiješ nećakinju ili nećaka, ali proširenje obitelji je zaista velika odluka – kada budemo spremni uključiti te u tu odluku, onda ćemo to i učiniti.

Šogorice Pet razloga zašto je tako dobro u životu imati šogoricu

6. Jesi li sigurna da bi trebala otvoriti još jednu bocu vina? Sjećaš li se kako je Marku bilo teško funkcionirati u krevetu kad je posljednji put previše popio.

Nakon takve izjave iz šogoričinih usta mogli biste istog trena požaliti što ste s njom podijelili detalje o svom seksualnom životu. I rekli ste joj to u povjerenju – ili ste barem tako mislili. A sada je izbrbljala te povjerljive informacije i želite propasti u zemlju od srama.

Prvo što biste trebali napraviti jest da odmah promijenite temu i smanjite učinjenu štetu tako da se obratite suprugu. Zatim odvedite svoju šogoricu na stranu kako biste joj dali do znanja da vam uopće nije drago što odaje vaše tajne. Na kraju – a to je najvažnije — podsjetite se da više ne dijelite tako privatne stvari sa svojom šogoricom.

Šogorice ilustracija "Šogorici sam rekla da je moj brat vara. Jesam li pogriješila?"

7. Naletjela sam na Markovu bivšu curu neki dan, izgleda super i singl je!

Takva izjava zapravo nema drugu svrhu osim povrijediti vaše osjećaje. Prikladan odgovor od vas (i vašeg partnera) bio bi da je jednostavno ignorirate ili odgovorite s komentarom zbog kojeg bi vašoj šogorici mogle prisjesti takve smicalice: Tko, Petra? A da, čula sam sve o njoj – očigledno ga je voljela kontrolirati i bili su jako nesretni dok su bili skupa.

Pet situacija u kojima je Meghan Markle iskopirala svoju šogoricu Catherine Catherine Middleton vs. Meghan Markle Meghan Markle se 2018. pojavila u maloj crnoj haljini kakvu je Catherine Middleton nosila dvije godine ranije Catherine Middleton u svibnju 2022, a Meghan Markle u srpnju te godine nosile su vrlo slični odjevni komad +2 Catherine Middleton nosila je ružičasti fascinator još 2012. godine, a Meghan Markle 2018.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju