Zagrebački Velesajam je od danas pa sve do 28. travnja domaćin najvećeg kinološkog događaja na svijetu - Svjetske izložbe pasa, koja će okupiti ljubitelje pasa iz 79 različitih zemalja, dok će posjetitelji moći vidjeti gotovo 25.000 pasa i gotovo 400 pasmina.

Posjetitelji će na Velesajmu moći vidjeti veliki broj pasmina, od kojih je prijavljeno 252 zlatnih retrivera, 235 francuskih buldoga, 194 velška korgija pembruk i 192 sibirska haskija.

Na izložbi će biti predstavljene i hrvatske autohtone pasmine - dalmatinski pas, bosansko-hercegovačko-hrvatski pastirski pas tornjak, istarski kratkodlaki i oštrodlaki gonič, posavski gonič, hrvatski ovčar, kao i međunarodno nepriznati mali međimurski pas - međi.

Danas je održana međunarodna proljetna izložba pasa svih pasmina, na kojoj se natjecalo nešto manje od 4000 pasa.

Sutra, 25. travnja, počinje prvi dan Svjetske izložbe i posjetitelji će moći uživati od 8 do 16 sati u velikom broju različitih ovčarskih i pastirskih pasa, ptičara i hrtova.

Ulaz besplatan za mlađe od 12 godina

U istom terminu u petak sudit će se terijeri, goniči, retriveri, španijeli i psi za vodu. Subota je rezervirana za špiceve i primitivne pse, te za pse za pratnju i patuljaste pse, dok će se u nedjelju gledati pinčere, šnaucere, molose, švicarske planinske i pastirske pse, te jazavčare.

Svakog dana od 16 do 19 sati izabirat će se najljepši psi po raznim kategorijama u paviljonu 5.

U nedjelju nakon 18 sati održat će se velika finala, a prije toga će biti prijenos zastave Međunarodne kinološke federacije organizatorima sljedeće svjetske izložbe – Finskom kinološkom savezu.

Nakon toga će izabrati najbolje mlade vodiče u starosti od 10 do 18 godina, najljepše pse hrvatskih autohtonih pasmina, najljepše mlade pse i na kraju tri najljepša psa svijeta.

Organizatori savjetuju da posjetitelji svoje pse ipak ne vode na izložbu jer bi ljubimcima, ali i psićima s izložbe to mogao biti stres. Ulaz za djecu mlađu od 12 godina besplatan je.

Nema zezancije! Deset pasmina koje svoj dom čuvaju bolje od alarma Rotvajler Doberman Bulmastif +5 Američki stafordski terijer

Deset malih pasmina koje nisu na glasu kao nervozni peseki Francuski buldog Mops Engleski toy španijel +6 Maltezer

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju