Drevna indijska ezoterična tradicija i duhovno učenje poznato pod nazivom tantra kaže kako su erotika, seks i emocije prirodna sredstva za spajanje polariteta muške i ženske energije u jednu cjelinu. Tantra nas uči da seks nije samo metoda postizanja fizičkog zadovoljstva nego mogućnost da pozitivnu seksualnu energiju kreativno iskoristimo i u drugim područjima života.

Tijekom seksualnog odnosa nalazimo se u intenzivnom stanju svijesti i podsvjesne koncentracije, a uz pomoć tantričkih rituala taj fokus i koncentraciju možemo prenijeti na ostatak svog života. Tantrički seks funkcionira po principu osnaživanja seksualne energije, stimulacije i kontrole, a ova kombinacija dovodi do maksimalnog fizičkog, ali i duhovnog zadovoljstva.

1. Pripremite prostor u kojem ćete voditi ljubav. Okružite se s puno ugodnih jastuka i mekane posteljine. Ukrasite prostor svijećama bez mirisa i neka one budu jedini izvor svjetla. Tantrički seks u pravilu traje dugo, stoga možete pripremiti i malo osvježenje. Boca vode i narezano voće dat će vam potrebnu energiju, ali slobodno se možete osvježiti s hranom i pićem po vlastitoj želji.

Zagrljeni par Potvrdilo 70.000 parova: Ovako izgledaju veze u kojima je seks dobar

2. Pripremite sebe - fizički, psihički i emocionalno. Iskustvu vođenja ljubavi pristupite otvorenog uma i srca, bez ustručavanja i srama, sa znatiželjom i zaigranošću. Možete se otuširati ili okupati sami ili s partnerom, ali pritom se suzdržavajte od dodira seksualne prirode. Neka to bude prilika da se maksimalno opustite prije vođenja ljubavi.

3. Riješite se fizičke napetosti. Sjednite u udobni pripremljeni kutak za vođenje ljubavi, nasuprot partneru. Oboje se rastegnite kako biste se riješili napetosti u tijelu.

4. Zauzmite pozu. "Yab Yum" tradicionalna je tantrička poza, vrlo intimna i pruža osjećaj bliskosti. Muškarac sjedi prekriženih nogu, a žena sjeda u njegovo krilo i obuhvaća ga svojim nogama. Na početku prakticiranja tantričkog seksa u ovoj fazi možete osjećati veliko uzbuđenje zbog blizine vaše i partnerove intimne zone, ali nemojte se tome prepustiti, nego nastavite s pripremom.

Što muškarci žele u krevetu? "Sram bi me bilo priznati prijateljima, ali ovo najviše želim od žene u seksu"

5. Uspostavite neprekidan kontakt očima. Isprva ćete se osjećati neugodno jer bez obzira na intimnosti koje dijelimo, nismo skloni ovakvim "eksperimentima". Ne postoji vremensko ograničenje za ovu fazu, stoga se gledajte u oči dokle god vam ne postane ugodno. Upravo je to razina povezanosti koju morate postići za maksimalno zadovoljstvo, a kontakt očima ne prekidajte tijekom svih rituala i tijekom vođenja ljubavi.

6. Sinkronizirajte udisaje s partnerom. Usporite disanje i dišite istovremeno s partnerom. Sinkronizirajte udisaje i izdisaje, a pritom se i dalje gledajte u oči. Stavite ruku na partnerova prsa kako biste osjetili otkucaje njegovog srca.

7. Povežite se riječima. U ovom trenutku recite jedno drugome kako se osjećate u tom trenutku. Podijelite svoje misli, opišite što najviše volite jedno na drugome i koji potezi izazivaju zadovoljstvo u vama. Budite iskreni.

Žena i muškarac u krevetu "Suprug i ja imamo seksualne odnose jednom mjesečno. Je li to dovoljno?"

8. Uključite dodire u ritual. Sporo i lagano prstima prelazite preko partnerova tijela kako biste probudili živčane završetke i sva osjetila. Neka vaš partner radi isto. Spojite usne u poljubac i nastavite s milovanjima.

9. Prijeđite na masažu. Odlučite tko će prvi uživati u njoj, a obje strane moraju jedna drugoj priuštiti isti tretman. Prvo masirajte leđa, vrat, ruke i noge. Tek nakon nekoliko minuta masiranja ovih zona prijeđite na masažu erogenih zona poput stražnjice, unutarnje strane bedara i najintimnijih dijelova tijela. Zapamtite da glavna svrha masaže nije samo seksualno zadovoljstvo, stoga u ovoj fazi ne razmišljajte o postizanju orgazma. U ovoj fazi možete slobodno promijeniti pozu.

10. Ništa ne forsirajte. U ovoj fazi tantričkog rituala može doći do penetracije, ali i ne mora. Možete završiti ritual u velikom osjećaju bliskosti s partnerom jer sama penetracija nije fokus tantričkog seksa, nego samo jedna od mogućnosti na putu do zadovoljstva. Najvažnije je da ni u jednom trenutku ne izgubite svijest o tome što se događa. Budite fokusirani na sam čin i na povezanost s partnerom kako biste dozvolili da se u vama razvije energija koja donosi povezanost i zadovoljstvo.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju