Prigodnom svečanošću i premijernim prikazivanjem filma "Šesti autobus" u pulskoj Areni u subotu navečer otvoren je 69. Pulski filmski festival u sklopu kojeg će gledatelji, do 24. srpnja, imati priliku vidjeti najbolje od ovogodišnje hrvatske filmske produkcije.

Galerija Tina Walme i Marko Petrić na otvorenju 69. Pulskog filmskog festivala - 3 Tina Walme i Marko Petrić na otvorenju 69. Pulskog filmskog festivala - 2 Tina Walme i Marko Petrić na otvorenju 69. Pulskog filmskog festivala - 1 +1 Tina Walme i Marko Petrić na otvorenju 69. Pulskog filmskog festivala - 5

Osim toga, posjetitelji će imati prigodu vidjeti i 11 naslova u međunarodnoj konkurenciji, među njima je i šest manjinskih hrvatskih koprodukcija, a osim u pulskom amfiteatru, projekcije će se već tradicionalno održavati u Kinu Valli, na Kaštelu i u INK-u.

Posebno veseli da se filmovi iz programa za mlade "Dizalica", nakon dvije godine stanke, vraćaju na plažu Ambrela. Novost je i da se festival ove godine proširio na Brijune, a nekoliko projekcija bit će upriličeno i u Poreču i Rovinju.

Hrvatski natjecateljski program ove godine donosi 10 naslova koji će se prikazati u Areni, a o najboljim filmovima Hrvatskog natjecateljskog programa odlučivat će austrijski redatelj oskarovac Stefan Ruzowitzky, prošlogodišnji dobitnik Velike zlatne arene Zrinko Ogresta, glumica Marija Škaričić, britanska kritičarka Rita Di Santo te montažer Miran Miošić.

Od međunarodnog programa, publiku očekuje 11 naslova iz recentne europske produkcije, a među njima je i šest manjinskih hrvatskih koprodukcija.

U filmu "Šesti autobus" čijim je prikazivanjem otvoren Festival glumi i mladi glumac Marko Petrić.

Velika su očekivanja, mi smo dugo radili taj film, uslijed pandemije, potresa, manjka financijskih sredstava. Najbitnije je bilo zadržat taj neki kontinuitet lika jer smo stalno prekidali snimanje, rekao je uoči premijere glumac kojem je društvo na otvorenju pravila djevojka Tina Walme, plesačica i pobjednica posljednje sezone "Plesa sa zvijezdama".

Za ovu prigodu plesačica je igrala na sigurno odlučivši se za uvijk moću crnu klasiku.

Nosila je mini crnu haljina koju je uparila s crnim predimenzioniranim sakoom. U ruci je nosila crnu torbicu sa zlatnim lancem.

Street style izdanje mlade mame za šetnju Zagrebom - 2 Šetnja Zagrebom: Mlada mama u sandalama koje najbolje izgledaju uz kratke haljine

Ljetno street style izdanje sa zagrebačke špice Zagrebački street style: Haljina iz Zare koja prati liniju tijela

Crnu kombinaciji plavokosa ljepotica je razbila zlatnim sandalama na tanku visoku petu, s tankim remenčićem na prednjem dijelu i oko gležnja.

Tina Walme i Marko Petrić na otvorenju 69. Pulskog filmskog festivala - 1 Marko Petrić i Tina Walme na otvorenju Filmskog festivala u Puli (Foto: Srecko Niketic/Pixsell)


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju