Poštenje je ljudska kvaliteta koju drugi najviše cijene. Pošten čovjek časno postupa prema sebi i drugima, a ta kvaliteta sa sobom donosi i brojne druge. Tako su, primjerice, poštene osobe istovremeno i iskrene, dobroćudne, pravedne i empatične.

Čak se i u europskoj filozofiji ova vrlina ističe kao jedna od četiri najvažnije koju dobar čovjek mora imati. Hrabrost, mudrost, samokontrola i pravednost (odnosno poštenje) vrline su koje su prepoznali još za vrijeme Platona.

Astrologija nam puno toga govori o nama samima, a u nastavku pročitajte koje su znakove zvijezde odredile kao najpoštenije.

1. Djevica

Djevice su oličenje poštenja. Čvrste su, pouzdane i pedantne, i u svom osobnom prostoru i prema drugim ljudima. Njihov je um orijentiran na detalje i nikad neće propustiti priliku da naprave nešto dobro. Ako djevica nešto obeća – možete biti sigurni da će održati to obećanje.

Upravo su to osobine koje osobe u znaku djevice cijene i kod drugih ljudi. Ako djevici pokažete da niste pošteni i da biste je na neki način mogli iznevjeriti ili prevariti, ona će poput detektora prepoznati vaše mane i zauvijek će vas prekrižiti.

2. Bik

Zemljani znak također je oličenje vrijednih ljudskih osobina i zauzima visoko mjesto na listi najpoštenijih horoskopskih znakova. Bikovi su kamen temeljac veze i prijateljstva. Stabilni su, čvrsti i uvijek govore isključivo ono što misle.

Malo govore, ali kad nešto kažu – to je u većini slučajeva prava stvar. Vjeruju u dobrotu drugih ljudi i smatraju da bi svatko od nas mogao postupiti ispravo u svim životnim situacijama – samo kad bi htio. Nije im problem priznati pogrešku, ali im je problem oprostiti.

3. Vodenjak

Vodenjaci su pošteni u smislu svoje objektivnosti. Iako uvijek naprave ispravnu stvar, to je većinom stvar činjenice, a ne nužno morala. Oni su poput znanstvene verzije pouzdanosti. Uvijek se možete osloniti na njihovu pomoć, ali ne i na utjehu. Primjerice, ako ih zovete nakon što vam je netko slomio srce, oni će odmah doći, donijet će vam maramice, slatkiše i sve što vam treba, ali neće vam moći pomoći na emocionalnoj razini.

Par na večeri Tri horoskopska znaka kojima je hrana važnija od seksa

Kruna Jeste li vi ta sretnica? Astrolozi kažu da je ovo najbolji horoskopski znak

Prijateljice prihijatrice Tri horoskopske prijateljice koje su uvijek tu za pružanje podrške

Bez obzira na to, uvijek govore istinu, nikad vas neće prevariti, čuvat će sve vaše tajne i bit će vam najbolji mogući prijatelji – ali na svoj način.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju