Miris opranog rublja osušenog na svježem zraku malo se s čime može usporediti. Svježina je to u kojoj uživamo za vrijeme toplijih mjeseci i koja nam nedostaje čim jesen pokuca na vrata i sa sobom donese kišu, vlagu i maglu.

Tijekom hladnijih mjeseci sušenje rublja može biti dosta skupo i dugotrajno. Bez luksuza sušilice, mnogi su osuđeni na radijatore i klima uređaje, a u takvim se uvjetima računi mogu popeti doista visoko, a odjeća može poprimiti neugodan miris vlage.

Zato je najbolje investirati u odvlaživač ili pak jednostavno kupiti sakupljač vlage. 

Jedna od glavni prednosti ove metode su evidentno niži mjesečni troškovi, a sve što treba učiniti jest odvlaživač postaviti u prostoriju u kojoj se suši rublje. To će uštedjeti vrijeme, novac, a i prostor.

Još ekonomičnije rješenje jest sakupljač vlage koji možete pronaći u gotovo svakoj trgovini.

Iako će trebati malo više vremena da se odjeća osuši, nego u slučaju da koristite kvalitetni odvlaživač, rezultate ćete zasigurno primijetiti jer će se tanji odjevni predmeti osušiti i upola ranije nego obično.

@hannahanderson.xo Top tip: Put your clothes horse in your bathroom (or any small room) with your dehumidifier and thank me later. Clothes dry within hours!! 🙌🏻 #dehumidifier #dehumidifiers #condensation #wintertip #winterhack #condensationtip #hack #meaco #energycrisis #energysavingtip ♬ Anti-Hero - Taylor Swift

Stručnjak za kućanske poslove, Chris Michael, kaže da ovu metodu brzog sušenja rublja možemo još unaprijediti tako da pažljivo odaberemo prostoriju u koju ćemo postaviti odvlaživač i stalak za sušenje rublja.

To bi trebala biti najmanja prostorija koju imate – sa zatvorenim prozorima i vratima.

Ovaj način radi besprijekorno. Sljedeći put kad budete brzo trebali osušiti rublje, stavite odvlaživač i mokru odjeću u najmanju prostoriju u domu i izbjegavajte otvaranje vrata. Mali prostor će zarobiti topli zrak i omogućiti brzo smanjenje vlage, napominje stručnjak.

Dakle, ne biste trebali stalak za sušenje rublja prilagoditi mjestu gdje inače stoji odvlaživač, već sve skupa prebaciti u najmanju prostoriju koju imate – tek ćete onda vidjeti pravu moć koji ima odvlaživač.

U nastavku možete pronaći još trikova koji bi mogli olakšati vaš život i uštedjeti vrijeme i novac. 

Kipuća voda Jednostavan, a tako genijalan trik koji sprječava prelijevanje kipuće vode iz lonca Spužvica za pranje suđa Za 90 sekundi: Trik za eliminiranje 99 posto bakterija u spužvici za pranje suđa Četka za kosu Za najlakše i najbrže čišćenje četke za kosu trebat će vam samo tri stvari Bijela majica Sedam trikova za uklanjanje svih mrlja s bijele odjeće Trik za brzo sušenje odjeće Osušite odjeću za samo jedan do dva sata s ovim trikom Trik s vazelinom i parfemom Trik s parfemom i vazelinom kojim ćete produžiti trajanje svog omiljenog mirisa

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju