Kvinoja je jedna od najpopularnijih zdravih namirnica u svijetu. Ukusna je, svatko je može dodati svojoj prehrani te je izuzetno hranjiva namirnica. Upravo zato donosimo tri razloga zbog kojih bismo trebali što češće jesti kvinoju

1. Bezglutenska namirnica
Razlog zašto baš svi mogu ovu namirnicu uvrstiti u svoju prehrane je to što kvinoja ne sadrži gluten. Upravo zbog toga odličan je izbor za osobe s alergijom na gluten i celijakijom ili pak za osobe koje jednostavno žele smanjiti unos one hrane koja obiluje glutenom.

2. Bogata proteinima i esencijalnim aminokiselinama

Kvinoja je jedna od najpopularnijih zdravih namirnica u svijetu

Kvinoja je jedna od rijetkih biljnih namirnica koja sadrži svih devet esencijalnih aminokiselina. One grade proteine, a namirnica koja sadrži svih devet aminokiselina u dovoljnim količinama smatra se potpunim proteinom. Stoga je kvinoja i više nego odličan izvor proteina.

3. Visok udio antioksidansa i minerala
Slobodni radikali koji štete našem organizmu mogu biti krivci i preuranjenog starenja kože te uzročnici upalnih procesa u koži, a antioksidansi su upravo ti koji neutraliziraju njih. Također, kvinoja je bogata mineralima kao što magnezij, kalij, cink i željezo.

Pogledajte 10 najzdravijih namirnica na svijetu.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju