Stefania Ferrario iz Canberre je model donjeg rublja i kupaćih kostima, koju zbog ženstvenih oblina mnogi svrstavaju u plus size

Plus size manekenke sve su popularnije i angažiranije u industriji ljepote, no nisu svi sretni činjenicom da ih se svrstava u taj koša. S obzirom da ne postoji uopćena definicija plus size modela, njima se nazivaju većina manekenki koje odskaču od prosjeka, pa čak i one koje nose konfekcijski broj 42.

Protiv takvog tipiziranja je i 23 godina stara Stefanija Ferrario iz Australije, koja uglavnom reklamira donje rublje i kupaće kostime s mjerama 100-72-104 centimetara i visinom od 173 centimetara.

Zaštitno je lice kolekcije intimnog rublja s potpisom Dite Von Teese za australski centar "Myer", a radila je i s Gokom Wanom za "Target".

Na svojem Instagram profilu, kojeg prati nešto manje od 400.000 obožavatelja, uz objavu fotografija često puta stavlja hashtag #DropThePlus (maknite plus), te želi da ju se naziva samo modelom.


"Ja sam model. Nažalost, u tom svijetu reći će da si plus-size ako si mrvicu veća od prosjeka. Mislim da to može imati negativan učinak na šanse za uspjeh," iskreno je priznala ljepotica talijanskih korijena.


Lijepa Stefania poznata je u svijetu modelinga kao osoba koja voli pomicati granice. U 2012. godini obrijala je glavu kako bi pokazala da ćelave žene mogu biti prekrasne, a sve s ciljem da prikupi novčana sredstva za žene koje boluju od raka, alopecije i trihotilomanije.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju