Martina Tomčić oduvijek je privlačila pozornost svojim glasom, ali i upečatljivom pojavom, čvrstim karakterom i činjenicom da njeguje autentičan stil. Iako moda nije njezin svijet, operna diva udala se u vjenčanici kakva se rijetko viđa.

Slavna hrvatska mezzosopranistica i dugogodišnja članica žirija u Supertalentu 6. svibnja slavi 49. rođendan, a tim nam je povodom otkrila ponešto o vjenčanici koja i dandanas slovi kao jedna od najzanimljivijih vjenčanica u Hrvatskoj.

Martina se udala za supruga Ženju Moskaljova 2003. godine u samoborskoj crkvi sv. Anastazije odjevena u elegantnu, ali sasvim drukčiju kreaciju.

Znala sam da ne želim bijelu vjenčanicu.

Haljinu na naramenice s donjim dijelom A-kroja kombinirala je uz stolu s kapuljačom. Objasnila nam je kako je u kazalištu često imala pokrivala za glavu, a taj joj je detalj oduvijek odisao ženstvenošću i tajanstvenošću. Stoga je kapuljača od prirodnih materijala poslužila kao sasvim drukčiji veo koji je trebao prekriti otvoreni gornji dio haljine.

Martina Tomčić izrekla je sudbonosno da u samoborskoj crkvi sv. Anastazije Martina Tomčić izrekla je sudbonosno da u samoborskoj crkvi sv. Anastazije (Foto: Damjan Tadic/Cropix)

Veo koji i danas privlači pozornost

Martina nam govori da je haljinu dizajnirala njezina prijateljica Marija Skelin, koja se u to vrijeme bavila dizajnom interijera.

Marija mi je znala raditi haljine za koncerte pa je tada bio logičan odabir da mi ona dizajnira i vjenčanicu, a odmah je upasirala i supruga, govori Martina i vraća se 20 godina unatrag kako bi se prisjetila koji su joj to detalji bili najvažniji kad je birala haljinu iz snova.

Jedan jedini lajtmotiv koji je mene vodio jest da vjenčanica bude nekonvencionalna i drukčija. Oduvijek sam malo zazirala od trendova. Ako svi nose plavo, neću i ja imati plavo. Ako svi nose volane, neću i ja onda odjenuti volane, kaže.

Martina Tomčić i Ženja Moskaljov vjenčali su se odjeveni u vrlo netipične svadbene komade Martina Tomčić i Ženja Moskaljov vjenčali su se odjeveni u vrlo netipične svadbene komade (Foto: Damjan Tadic/Cropix)

Modni stil Martine Tomčić zapravo je stil jedne dive, što ponajviše možemo vidjeti u televizičnim kombinacijama koje za nju osmišljava Emina Kušan.

Međutim, Martina koja nije ispred kamera njeguje neki sasvim drukčiji modni izričaj, a ekologija i prirodni materijali možda su joj i najvažnije stavke kad govorimo o modi.

Vjenčanje na slami 

Primjerice, na našoj svadbi nije bilo rezanog cvijeća, već su svuda bile bale slame. Od živog cvijeća imali smo samo bršljan, a on je bio inkorporiran i u vjenčanicu. To mi se naprosto svidjelo, govori Martina.

Vjenčanje Martine Tomčić i Ženje Moskaljova u svibnju 2003. godine Vjenčanje Martine Tomčić i Ženje Moskaljova u svibnju 2003. godine (Foto: Igor Kralj/Pixsell)

Kad su počeli raditi na vjenčanici, znala je da to neće biti bijela haljina. Prisjeća se kako je od samoga početka znala da će odabrati bež nijansu te da će na haljini biti drveni gumbi – a ne plastični.

Kapuljača je veo na moj način.

I cipele su bile presvučene prirodnim materijalom nalik špagi. A što se tiče kapuljače - mogla bih reći da je to zapravo veo kakav imaju i sve ostale mladenke, ali na moj način. Nije to bila neka sasvim drukčija ideja, samo što je u ovom dizajnu to tako izgledalo, zaključila je Martina Tomčić.

Provjerite koja je najljepša vjenčanica poznatih Hrvatica po izboru naših čitateljica, a provjerite i koje su to tri savršene kombinacije za mladenke po odabiru Marka Grubnića 

Bojana Gregorić Vejzović udala se u vjenčanici hrvatske modne kuće Linea Exclusive - 1 Bojana Gregorić Vejzović: Vjenčanica stara 18 godina koju bi mnoge mladenke i danas odabrale

Najupečatljivije vjenčanice svih vremena: Poznate žene koje su do oltara hodale u haljinama s posebnim faktorom Princeza Diana u vjenčanici s dugim šlepom o kojoj se priča i danas Katie Holmes udala se za Toma Cruisea u vjenčanici Giorgia Armanija s dugim velom Catherine Middleton u haljini kuće Alexander McQueen +6 Najtradicionalniju vjenčanicu s dugim velom Elizabeth Taylor nosila je na prvom vjenčanju za Conrada Hiltona 1950.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju