U New Yorku je održano najvažnije modno događanje u godini. Svaki prvi ponedjeljak u mjesecu svibnju tradicionalno je rezerviran za Met Galu, na kojoj su se i ovaj put pojavila neka od najpoznatijih imena iz svijeta mode i zabavne industrije.

Galerija Zendaya na Met Gali 2024. - 1 Zendaya na Met Gali 2024. - 7 Zendaya na Met Gali 2024. - 8 +7 Zendaya na Met Gali u Gallianovoj kreaciji

Na večeri se skupljaju sredstva za Kostimografski institut muzeja Metropolitan i obilježava otvaranje proljetne njihove tradicionalne izložbe. "Uspavane ljepotice: Ponovno buđenje mode" naziv je ovogodišnje izložbe na kojoj će biti prikazano više od 250 kreacija iz kolekcije Instituta.

Svaka Met Gala ima i dreskod u skladu s kojim se uzvanici moraju odjenuti, a ovogodišnji dreskod bio je "The Garden of Time" (vrt vremena).

Zendaya na Met Gali u kreaciji Johna Galliana i s fascinatorom Stephena Jonesa Zendaya na Met Gali u kreaciji Johna Galliana i s fascinatorom Stephena Jonesa (Foto: Afp)

Kada je objavljeno da će jedna od domaćica događanja biti Zendaya, nitko nije ni sumnjao da će upravo ona biti jedna od najbolje odjevenih uzvanica. Mnogi su komentirali kako je Zendaya ove godine službeno preuzela titulu kraljice Met Gale od Rihanne, a izdanja u kojima je prošetala slavnim stepenicama muzeja Metropolitan dokazala su da je itekako zaslužuje.

Zendaya na Met Gali 2024. - 6 Zendaya na Met Gali u Gallianovoj kreaciji (Foto: Afp)

Njezin stilist Law Roach za nju je osmislio dvije kombinacije koje su nas još jednom podsjetile na dizajnersko umijeće kontroverznog Johna Galliana.

Zendaya je na Galu došla haljini koju je Galliano za nju radio po mjeri, a zapravo se radi o reinterpretaciji njegove kreacije za modnu kuću Dior iz "haute couture" kolekcije za proljeće/ljeto 1999. godine.

Zendaya na Met Gali 2024. - 7 Detalji na Gallianovoj kreaciji u kojoj je Zendaya došla na Met Galu (Foto: Afp)

Ispod prugaste haljine s metalik detaljima napravljene od lamea i organze nazirao se zeleni svileni korzet, a ručno ušivene aplikacije pokazale su da su Galliano i Roach do najsitnijeg detalja ispoštovali i temu i dreskod.

Od perja i ptice na ramenu do "kukaca" na haljini, Zendaya je uistinu izgledala kao da je išetala iz nekog čarobnog ponoćnog vrta. Prvi look zaokružen je sjajnim fascinatorom Stephena Jonesa.

Zendaya na Met Gali 2024. - 9 Law Roach i Zendaya na Met Gali (Foto: Afp)

Ništa manje nije bio spektakularan ni drugi fascinator koji je nosila, djelo Philipa Treacyja za Alexandera McQueena i njegovu kolekciju za proljeće/ljeto 1999. godine.

Zendaya na Met Gali 2024. - 2 Fascinator Philipa Treacyja za Alexandera McQueena i njegovu kolekciju za proljeće/ljeto 1999. godine. (Foto: Afp)

"Samo Zendaya može staviti buket na glavu i izgledati spektakularno", našalio se jedan komentator na Instagramu. Predivan cvjetni fascinator spojen je s još jednom Gallianovom kreacijom.

Više mi se sviđa...

glasova:

Za drugo izdanje odabrana je raskošna crna toaleta iz njegove prve kolekcije za modnu kuću Givenchy.

Zendaya na Met Gali 2024. - 4 Zendaya u Gallianovoj kreaciji za Givenchy iz 1996. godine (Foto: Afp)

U pitanju je original iz haute couture kolekcije za proljeće/ljeto 1996. godine koji je Roach pronašao u kultnom vintage butiku Lily et Cie.

Zendaya na Met Gali 2024. - 10 Zendaya u Gallianovoj kreaciji za Givenchy iz 1996. godine (Foto: Afp)

Jennifer Lopez na Met Galu stigla u goloj haljini s 2,5 milijuna perlica i kristala Jennifer Lopez ponovno je ostavila snažan dojam Jennifer Lopez u Schiaparelli krecaciji Jennifer Lopez u Schiaparelli kreaciji s 2,5 milijuna kristala i perlica +0 Schiaparelli haljina imala je i šlep

Kim Kardashian: Srebrni korzet za nestvarno uzak struk na Met Gali Kim Kardashian u haljini Johna Galliana na Met Gali 2024. - 1 Kim Kardashian u haljini Johna Galliana na Met Gali 2024. - 6 Kim Kardashian u haljini Johna Galliana na Met Gali 2024. - 5 +2 Kim Kardashian u haljini Johna Galliana na Met Gali 2024. - 4

Izdanje u kojem se Demi Moore iz gusjenice pretvorila u prekrasnog leptira Demi Moore na Met Gali Demi Moore na Met Gali Demi Moore na Met Gali +2 Demi Moore na Met Gali

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju