Ime Jadranka upisano je u katoličkom kalendaru prvog dana u mjesecu ožujku. Koje značenje nosi jedno od najčešćih imena na ovom području i kakve su žene koje ga nose, pročitajte u nastavku.

Ime Jadranka jedno je od najčešćih imena u Hrvatskoj, a prema podatcima Acta Croatice, trenutno unutar naših granica živi preko 10 tisuća imenjakinja Jadranki. Jadranki danas ima sve manje, a podaci nam govore i da se najviše Jadranki u Hrvatskoj rodilo 60-ih godina prošlog stoljeća.

One su primjer intelektualne, emocionalne i fizičke snage i mnogima su inspiracija.

Ovo popularno hrvatsko ime nastalo je prema nazivu Jadranskog mora, ali nosi i duboku simboliku. U prenesem značenju, Jadranka znači žiteljica jadranskog priobalja, ali i žena srca velikog poput otvorenog mora. Također, Jadranka znači i žena otvorena uma i pogleda na svijet. 

Numerološki broj Jadranki je osam. Osobe koje nose ovaj broj u životu obično nailaze na poteškoće. Iako je njihov život trnovit, snaga uma i otvoren pogled na život, omogućuju im da uvijek ustanu i hrabro koračaju naprijed.

Teška sudbina zahtjeva borbenost i ustrajnost, a Jadranke su baš takve. Ako poznajete Jadranku, vjerojatno nikad niste čuli ja to ne mogu.

One su primjer intelektualne, emocionalne i fizičke snage i inspiracija su dragim ljudima za koje svakodnevno brinu.

U ljubavi su samopouzdanje, u braku su ravnopravne, kao majke su nešto strože, a kao prijateljice su izrazito racionalne. Na prvu biste rekli da Jadrankama nedostaje malo topline, ali kad ih upoznate shvatite da su kompletne, baš onakve kako bi trebale biti.

Sandra Kakve su žene koje nose ime Sandra?

Valentina Kakve su osobe koje nose ime Valentina?

Sunčana Kakve su osobe koje nose ime Sunčana?

Dora Vesele, pouzdane i vrijedne: Kakve su osobe koje nose ime Dora?

Vanja Kakve su osobe koje nose ime Vanja?

Ema Kakve su osobe koje nose ime Ema?

Ljiljana Kakve su osobe koje nose ime Ljiljana?

Sretan imendan! 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju