Odličan recept za cheesecake za proslave ili pak običan dan kada biste pojeli desert koji se lako priprema.

 

Sastojci za cheesecake s džin-tonikom:

  • 200 g čajnih kolutića
  • 100 g maslaca
  • 500 g kremastog sira
  • 25 g šećera u prahu
  • 50 ml džina
  • 1 čajna žličica iscijeđenog soka od limete (ili limuna)
  • korica 1 limete (ili limuna)
  • 100 g bijele čokolade
  • 300 ml vrhnja za šlag

Priprema cheesecake s džin-tonikom:

  1. Smrvite čajne keksiće u mikseru ili valjkom za razvijanje tijesta dok ne dobijete prah.
  2. Pomiješajte mrvice od keksića s rastopljenim maslacem. Smjesu utisnite u kalup za torte promjera 20 centimetara i stavite u hladnjak da se stvrdne.
  3. U velikoj posudi pomiješajte kremasti sir, šećer, džin, sok iscijeđene limete i njezinu naribanu koricu dok ne dobijete glatku smjesu.
  4. Rastopite na pari bijelu čokoladu i pustite da se malkice ohladi (oko 2 minute) prije nego što je pomiješate sa smjesom od sira.
  5. U posebnoj posudi istucite vrhnje za šlag i nježno ga umiješajte u smjesu od sira i bijele čokolade.
  6. Prelijte smjesu preko baze od keksa i vratite u hladnjak na hlađenje barem šest sati, a idealno bi bilo preko noći.
  7. Poslužite uz omiljeni koktel. Živjeli i dobar tek!

Inspirirajte se i ostalim receptima s džin-tonikom:

  Recept za džin-tonik pincu najbolji je uskrsni spoj do sada Džin-tonik palačinke: Recept za brzu slasticu koja nema konkurenciju Džin-tonik krafne: Recept za slasticu koja će oduševiti ljubitelje omiljenog pića Topli zagrljaj u šalici: Spoj čokolade i džina koji grije dušu Džin-tonik čaj: Napravite topli napitak koji konkurira najfinijim koktelima