Sezona krafni u ovom trenutku na samom je vrhuncu. Iako su nam dostupne na svakom koraku, u gotovo svakoj pekarnici i slastičarnici, mnogi će ipak rado napraviti i domaće krafne. Uz klasične punjene pekmezom ili pak one s čokoladnim punjenjem, možemo pronaći recepte za razne neobične varijante krafni.

Mi vam danas donosimo onaj za krafne s glazurom od džin-tonika koje bi mogle oduševiti sve ljubiteljice tog kultnog pića.

Same krafne rade se na klasičan način i po tradicionalnom receptu, pune se pekmezom po želji, a nakon hlađenja preliju se glazurom.

U nastavku pročitajte recept za glazuru od džin-tonika kojom ćete ih ukrasiti.

Sastojci za glazuru:

  • 10 žlica šećera u prahu
  • 4 žlice džina
  • 2 žlice tonika
  • 4 žličice soka od limuna

Priprema glazure:

Sve sastojke stavite u zdjelicu i promiješajte ih pjenjačom ili mikserom. Glazura bi trebala biti gusta i ljepljiva. Kada se krafne u potpunosti ohlade, stavite ih na pladanj ili tanjur i po svakoj razvucite žlicu glazure.

A prema sljedećim receptima možete napraviti krafne:

Krafnasti jastučići Brzi recept za fine jastučiće od prženog tijesta koji će dostojno zamjeniti krafne Krafne iz pećnice Najlakši recept za krafne iz pećnice mekane poput oblačka Krafne Recept za krafne: Tri tajne koje sprečavaju upijanje masnoće Krafne Detaljan postupak: Najbolji recept za klasične krafne pjenaste poput oblaka Maritozzi krafne Nemasne krafne s bogatim punjenjem gotove puno brže od klasičnih

Dobar tek!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju