Sezona krafni u ovom trenutku na samom je vrhuncu. Iako su nam dostupne na svakom koraku, u gotovo svakoj pekarnici i slastičarnici, mnogi će ipak rado napraviti i domaće krafne. Uz klasične punjene pekmezom ili pak one s čokoladnim punjenjem, možemo pronaći recepte za razne neobične varijante krafni.

Mi vam danas donosimo onaj za krafne s glazurom od džin-tonika koje bi mogle oduševiti sve ljubiteljice tog kultnog pića.

Same krafne rade se na klasičan način i po tradicionalnom receptu za krafne, pune se pekmezom po želji (nama omiljen je džem od marelica), a nakon hlađenja preliju se glazurom.

U nastavku pročitajte recept za glazuru od džin-tonika kojom ćete ih ukrasiti.

Sastojci za glazuru:

  • 10 žlica šećera u prahu
  • 4 žlice džina
  • 2 žlice tonika
  • 4 žličice soka od limuna

Priprema glazure:

Sve sastojke stavite u zdjelicu i promiješajte ih pjenjačom ili mikserom. Glazura bi trebala biti gusta i ljepljiva. Kada se krafne u potpunosti ohlade, stavite ih na pladanj ili tanjur i po svakoj razvucite žlicu glazure.

Inspirirajte se i ostalim receptima za krafne te saznajte odgovore na najčešća pitanja o pečenju krafni kao i kako postići savršen bijeli prsten oko krafni

Krafne Detaljan postupak: Najbolji recept za klasične krafne pjenaste poput oblaka Krafne iz pećnice Najlakši recept za krafne iz pećnice mekane poput oblačka Slika nije dostupna Krafne: Super recept za omiljenu slasticu fašnika Krafne s punjenjem od slastičarske kreme prema receptu Kristine Štrige Najbolji recept za krafne s nadjevom od slastičarske kreme ili karamele Maritozzi krafne Nemasne krafne s bogatim punjenjem gotove puno brže od klasičnih Krafne Recept za krafne: Tri tajne koje sprečavaju upijanje masnoće Krafnice Krafne od samo tri sastojka, a nijedan nije kvasac? Probajte ove mini slastice od banane

Dobar tek!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju