Sezona krafni u ovom trenutku na samom je vrhuncu. Iako su nam dostupne na svakom koraku, u gotovo svakoj pekarnici i slastičarnici, mnogi će ipak rado napraviti i domaće krafne. Uz klasične punjene pekmezom ili pak one s čokoladnim punjenjem, možemo pronaći recepte za razne neobične varijante krafni.

Mi vam danas donosimo onaj za krafne s glazurom od džin-tonika koje bi mogle oduševiti sve ljubiteljice tog kultnog pića.

Same krafne rade se na klasičan način i po tradicionalnom receptu, pune se pekmezom po želji, a nakon hlađenja preliju se glazurom.

U nastavku pročitajte recept za glazuru od džin-tonika kojom ćete ih ukrasiti.

Sastojci za glazuru:

  • 10 žlica šećera u prahu
  • 4 žlice džina
  • 2 žlice tonika
  • 4 žličice soka od limuna

Priprema glazure:

Sve sastojke stavite u zdjelicu i promiješajte ih pjenjačom ili mikserom. Glazura bi trebala biti gusta i ljepljiva. Kada se krafne u potpunosti ohlade, stavite ih na pladanj ili tanjur i po svakoj razvucite žlicu glazure.

A prema sljedećim receptima možete napraviti krafne:

Krafne iz pećnice Bez prženja: Najlakši recept za krafne iz pećnice mekane poput oblačka

Krafne Detaljan postupak: Najbolji recept za klasične krafne pjenaste poput oblaka

Krafne Recept za krafne: Tri tajne koje sprečavaju upijanje masnoće

Dobar tek!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju