Zadovoljna.hr
pretraživanje
  • Moda & ljepota
  • Zdravlje & Prehrana
  • Posao & Obitelj
  • Ljubav & Sex
  • Dom & Uređenje
  • Kultura & Zabava
Upravljaj obavijestima
  • Pratite Zadovoljna.hr
  • Nova TV
  • Dnevnik
  • Punkufer
  • Punkufer
  • Showbuzz
  • Pišite nam
  • Uredništvo
  • Oglašavanje i marketing
  • Uvjeti korištenja
  • © Zadovoljna.hr
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Putovanja
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Zdravlje & prehrana

Recept za džin-tonik pincu najbolji je uskrsni spoj do sada

07. travnja 2023 Piše Zadovoljna.hr komentari
Džin-tonik pinca s preljevom
Džin-tonik pinca s preljevom (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Ne možemo zamisliti uskrsni stol bez pince, omiljenog kolača koji tako dobro paše uz kavu ili čaj. Iako danas pincu možemo kupiti u gotovo svakoj trgovini, nekako je poseban doživljaj kad zasučemo rukave i napravimo je sami.

Galerija Džin-tonik pinca Džin-tonik pinca Džin-tonik pinca +1 Džin-tonik pinca

U trendu Nina Badrić na odmoru je u Istri Raj za duh i tijelo Kupaći kostim Nine Badrić laska apsolutno svima, ali pogled nećete moći skinuti s njenog društva Hrvatska skriva prave morske dragulje Mir i miris borova Uvala iz snova: Da, postoji u Hrvatskoj, a od mirisa borova još će vas više oduševiti morsko dno Par sa zagrebačke špice osvaja na prvu Ostavili su dojam Najljepši par sa špice: Pogled na njih ovaj će vam sunčani dan učiniti još boljim

Kako bismo uobičajenom recepti dodali sasvim novu notu, u pincu smo ovog Uskrsa ubacili kap džina – najpopularnijeg alkoholnog pića kojim ćemo začiniti i ove blagdane. U nastavku pročitajte recept za genijalnu kombinaciju koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Količine su dovoljne za dvije pince – jednu sa šećernim preljevom od džin-tonika, a drugu s granuliranim šećerom s džin tonikom.

Džin-tonik pinca Džin-tonik pinca (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Pinca s džin-tonikom – sastojci:

  • 500 g brašna
  • 1 žličica soli
  • 40 g svježeg kvasca
  • 100 ml mlakog mlijeka
  • 2 jaja
  • 2 žumanjka
  • 75 g šećera
  • 50 g meda
  • 1 mahuna vanilije
  • fino naribana korica 2 limuna
  • fino naribana korica 1 naranče
  • 1 žlica kruškovca
  • 1 žlica džina
  • 1 žlica ruma
  • 50 g maslaca sobne temperature
  • 50 g svinjske masti sobne temperature

Pinca s džin-tonikom – priprema:

  1. Prije pripreme pince ostavite sve sastojke neko vrijeme van hladnjaka kako bi postigli sobnu temperaturu. Kvasac otopite u 100 ml mlijeka, dodajte malo brašna, 2 do 3 žlice od ukupne količine i žličicu šećera.
  2. U zdjeli ostavite sve ostale sastojke pa dodajte kvasac koji je proradio. Prvo mikserom s nastavcima za tijesto, pa onda rukama razradite u glatko, mekano tijesto koje potom ostavite najmanje sat vremena na toplom kako bi se diglo i udvostručilo.
  3. Udvostručeno tijesto potom zamijesite još jednom pa ga pustite neka se opet diže oko sat, dva.
  4. Podijelite tijesto na dva dijela i oblikujte loptice te ih ponovno stavite na toplo do pola sata da se malo dignu.
  5. Potom ih zarežite škarama po sredini kako bi napravili oblik križa, premažite ih razmućenim jajetom u koje ste dodali žlicu vode te pospite granuliranim šećerom (za koji vam donosimo recept u nastavku).
  6. Stavite ih peći u pećnicu na 160 stupnjeva oko 25 minuta. Nakon toga provjerite štapićem tza ražnjić jesu li pečene. Gotove su kada je štapić suh.
  7. Ako niste koristili granulirani šećer pincu nakon pečenja, kada se ohladi, možete ukrasiti i šećernim sirupom koji smo napravili s džin-tonikom.

Sastojci za preljev od džin-tonika:

  • 30 ml džina
  • 2 dcl tonika
  • Korica limuna
  • 2 žlice šećera
  • 3 žlice šećera u prahu

Priprema preljeva od džin-tonika:

  1. Stavite kuhati džin- tonik. Gulilicom za povrće ogulite koricu limuna i dodajte ju u lončić. Kuhajte par minuta kako bi alkohol ispario.
  2. Potom izvadite koricu limuna i narežite ju na tanke trakice.
  3. Preostali sirup ohladite te napravite sirup dodavajući žlicu po žlicu ohlađenog sirupa u 3 žlice šećera u prahu dok ne dobijete željenu konzistenciju sirupa.
  4. Preljevom od džin tonika prelijte preko ohlađene pince i ukrasite trakicama korice limuna.
  5. Preostali sirup spremite i koristite ga za koktele ili slastice.

Sastojci za granulirani šećer sa džin-tonikom:

  • 6 i pol žlica šećera u prahu
  • Žlica džina
  • 2 žlice tonika

Priprema granuliranog šećera sa džin-tonikom:

  1. Pomiješajte sve sastojke i od njih zamijesite smjesu nalik plastelinu.
  2. Na pleh stavite papir za pečenje pa na njemu naribajte smjesu na krupniji ribež i stavite pećnicu grijati na 50 °C.
  3. Šećer stavite u pećnicu pa ju ugasite i ostavite šećer u njoj oko 5 do 6 sati (ili preko noći) kako bi se osušio.
  4. Nakon toga, ako je potrebno, razmrvite ga u željene komadiće te njima ukrasite pincu, a ostatak pohranite u staklenu teglicu.

Džin-tonik pinca Džin-tonik pinca (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

U nastavku pronađite još uskrsnih recepata. 

Dobar tek, živjeli i sretan Uskrs!

Pinca Mirisna pinca: Brz i jednostavan recept za najpoznatiji uskrsni kolač Pinca Recept za pincu star 100 godina koji odolijeva novim verzijama Punjeni zečići Ovog Uskrsa probajte nešto drugačije: Recept za mekane zečiće gotove za čas Uskrsni linceri Prhki linceri: Obični keksići u novom ruhu koji će danima zadržati svježinu Napoleon torta Recept za kremastu tortu stvorenu za Uskrs, ali i za svaku priliku

 

Podijeli
  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Viber
  • Email

inspirativno najčitanije
Recept za zlevanku s tikvicama
Brzo, fino, jeftino
Tražite ideju za ručak s tikvicama? Isprobajte ovu brzinsku i sočnu zlevanku
Program za školarce tijekom ljetnih praznika u zoo vrtu Zagreb
DJECA ĆE UŽIVATI
U zagrebačkom zoo vrtu počinje novo Divlje ljeto, program za školarce tijekom ljetnih praznika
Peruanski ljiljan ostaje svjež i do dva tjedna u vazi
EGZOTIČAN LJEPOTAN
Peruanski ljiljan: Atraktivan cvijet jednostavan za uzgoj, a u vazi ostaje svjež i do dva tjedna
Pripremite se za dugo toplo ljeto uz dm
Oglas
Pripremite se za dugo toplo ljeto uz dm
Zagrebačka špica: Zelena boja i efektni detalji u street style izdanju
KOLIKO BOJE I DOBRE ENERGIJE
Drugačija, svoja i blistava! Srce nam se smije od pogleda na ovu kombinaciju iz Zagreba
Herbalne vode DoNatural
Oglas
Herbalne vode DoNatural
Ponuda sandala s punom platformom za ljeto 2025.
OMILJENI MODEL
Žene ih obožavaju: 15 sandala koje izdužuju noge, ali ne opterećuju stopala kao klasične cipele na petu
Nina Badrić uživa na odmoru u Istri
Raj za duh i tijelo
Kupaći kostim Nine Badrić laska apsolutno svima, ali pogled nećete moći skinuti s njenog društva
Recept za zlevanku s tikvicama
Brzo, fino, jeftino
Tražite ideju za ručak s tikvicama? Isprobajte ovu brzinsku i sočnu zlevanku
Jennifer Lopez u crop top trenirci
STVORENA ZA NJU!
Ne pretjerujemo kad kažemo da samo J.Lo može isfurati ovu trenirku
Danijela Martinović u odijelu boje senfa
BAŠ JE DOBRO!
Danijela Martinović: Odijelo koje osvaja i bojom i krojem, a nosi se na posao i u svečanijim prilikama
Zagrebačka špica: Zelena boja i efektni detalji u street style izdanju
KOLIKO BOJE I DOBRE ENERGIJE
Drugačija, svoja i blistava! Srce nam se smije od pogleda na ovu kombinaciju iz Zagreba

Čitaj dalje

Još vijesti

 
Prati nas i na Instagramu!
Koji su vaši dojmovi na Advent??
@dasa_kovacevic
Savršeno prženu, hrskavu, taman slatku Morning Lab granolu Zagrepčanke Tijane potražite na policama Startaj Hrvatska u svim INTERSPAR i odabranim @spar trgovinama
Neopisiva ljubav s pastom... ❤
@divaisback 
#pastalover #zadovoljnahr
Želimo vam ugodnu sredinu tjedna! 😍
@iris_burbonov 
#bouquet #flowers #zadovoljnahr
pretraživanje
  • Pratite Zadovoljna.hr
  • Nova TV
  • Nova Plus
  • Punkufer
  • Punkufer
  • Showbuzz
  • Kreni Zdravo
  • Pišite nam
  • Uredništvo
  • Oglašavanje i marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Politika zaštite privatnosti
  • Politika o kolačićima
  • Upravljaj obavijestima
  • © Zadovoljna.hr
Zatvori

MODA, LJEPOTA, LJUBAV, ZDRAVLJE,
UREĐENJE DOMA, SAZNAJ SVE ŠTO TREBAŠ
ZA SEBE NA JEDNOM MJESTU.

Prijavi se na
newsletter!

Please don't insert text in the box below!
modal close