Tijekom velikih vrućina žudimo za hladnim i osvježavajućim desertima koje se ne peku i vrlo lako se pripremaju. Cheesecake s borovnicama je takva slastica. Najteži dio recepta je čekanje da se torta stisne.

 

Sastojci za podlogu:

  • 180 grama čajnih keksića po želji
  • 100 grama maslaca

Sastojci za nadjev:

  • 250 grama vrhnja za šlag
  • 200 grama sirnog namaza
  • 100 grama šećera u prahu
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • 125 grama borovnica

Priprema cheesecakea s borovnicama:

  1. U blenderu ili sjeckalici smrvite čajne keksiće u prah.
  2. Pomiješajte ih s rastopljenim maslacem dok ne dobijete smjesu nalik na mokar pijesak.
  3. Dobro utisnite smjesu u kalup za torte. Stavite na hlađenje oko pola sata.
  4. Mikserom istucite vrhnje u šlag.
  5. U posebnoj zdjeli izmiksajte sirni namaz sa šećerom dok ne dobijete glatku smjesu.
  6. Nježno umijesite šlag u sirni namaz te sve zajedno začinite s ekstraktom vanilije.
  7. Prebacite smjesu na podlogu od smrvljenih keksa i u nju utisnite polovicu borovnica.
  8. Stavite tortu od sira u hladnjak na barem četiri sata, ili preko noći. 
  9. Kriške cheesecakea poslužite s preostalim svježim borovnicama.

Inspirirajte se i ostalim receptima za cheesecake:

Divota od deserta! Recept za mojito cheesecake gotov za pola sata Bez pečenja: Recept za cheesecake s dodatkom sirupa od bazge Top kombinacija okusa: Recept za cheesecake s narančom i čokoladom Cheesecake s lubenicom i dinjom: Recept za božanstveno lagani kolač koji se topi u ustima

Dobar tek!