Tijekom velikih vrućina žudimo za hladnim i osvježavajućim desertima koji se ne peku i vrlo lako se pripremaju. Cheesecake s borovnicama je takva slastica, a najteži dio recepta je čekanje da se torta stisne u hladnjaku.

 

Cheesecake s borovnicama - sastojci:

Za podlogu: 

  • 180 grama čajnih keksića po želji
  • 100 grama maslaca

Za nadjev: 

  • 250 grama vrhnja za šlag
  • 200 grama sirnog namaza
  • 100 grama šećera u prahu
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • 125 grama borovnica

Cheesecake s borovnicama - priprema: 

  1. U blenderu ili sjeckalici smrvite čajne keksiće u prah.
  2. Pomiješajte ih s rastopljenim maslacem dok ne dobijete smjesu nalik na mokar pijesak.
  3. Dobro utisnite smjesu u kalup za torte. Stavite na hlađenje oko pola sata.
  4. Mikserom istucite vrhnje u šlag.
  5. U posebnoj zdjeli izmiksajte sirni namaz sa šećerom dok ne dobijete glatku smjesu.
  6. Lagano umijšajte šlag u sirni namaz te dodajte ekstrakt vanilije.
  7. Prebacite smjesu na podlogu od keksa i u nju utisnite polovicu borovnica.
  8. Stavite tortu od sira u hladnjak na barem četiri sata ili preko noći. 
  9. Kriške cheesecakea poslužite s preostalim svježim borovnicama.

Ako tražite ideje za ljetne torte, torte od sira, pite i savijače, inspirirajte se našim popisom od 100 recepata za kolaće na jednom mjestu. 

Inspirirajte se i ostalim receptima za cheesecake:

Divota od deserta! Recept za mojito cheesecake gotov za pola sata Bez pečenja: Recept za cheesecake s dodatkom sirupa od bazge Top kombinacija okusa: Recept za cheesecake s narančom i čokoladom Cheesecake s lubenicom i dinjom: Recept za božanstveno lagani kolač koji se topi u ustima Cheesecake s lubenicom mazi nepce i savršeno je ljetno osvježenje Ma ukusnije ne može! Domaći cheescake sladoled koji se i pripremi i pojede začas Cheesecake s jagodama bez pečenja gotov za 10 minuta Brzi cheesecake bez pečenja s laganom i tako osvježavajućom kremom Još jedna verzija ljetnog cheesecakea, lagana i mirisna Recept za kremozni cheesecake u čaši gotov za tren oka

Dobar tek!