Cheesecake je savršeni ljetni kolač, a pogotovo kada se priprema bez paljenja pećnice. Pridodamo li mu k tome fino ljetno voće poput lubenice i dinje dobivamo osvježavajući desert koji će voljeti sve generacije.

Sastojci za podlogu:
200 grama piškota
100 grama omekšanog maslaca
4 žlice vrhnja za šlag

Sastojci za kremu:

250 grama mascarpone sira
200 grama vrhnja za šlag
200 grama šećera u prahu
100 ml hladne vode
15 grama želatine u prahu
sok ½ limuna

Za ukras:
400 grama očišćene i narezane lubenice i dinje
1 vrećica želatinastog preljeva za torte po želji

Cheesecake s jagodama Pink cheesecake: Recept za prefinu hladnu tortu bez pečenja i želatine

Priprema:
1. Usitnite piškote u prah.

2. Pomiješajte piškote sa šlagom za vrhnje, pa pustite da smjesa odstoji pet minuta.

3. Umiješajte omekšani maslac i rukom izradite jednoličnu smjesu.

4. Utisnite rukama smjesu u lim za pečenje biskvita koji ste prethodno namastili ili obložili papirom za pečenje. Stavite u hladnjak da se stisne.

5. Pomiješajte mascarpone sa šećerom i limunovim sokom.

6. Istucite vrhnje u šlag pa ga dodajte kremi od sira.

7. Dodajte želatinu u prahu u hladnu vodu i pustite je da nabubri. Nabubrenu želatinu zagrijte na štednjaku na laganoj temperaturi uz stalno miješanje dok se želatina ne rastopi.

Slika nije dostupna Recept bez greške: Mini cheesecake gotov za 5 minuta

Pripazite da voda ne počne ključati, jer će želatina izgubiti svoje svojstvo učvršćivanja.

8. Prelijte vruću otopinu sa želatinom u kremu na bazi sira i dobro promiješajte.

9. Prekrijte podlogu za cheesecake kremom i stavite u hladnjak da se stisne.

10. Očistite lubenicu i dinju, narežite na manje komade i stavite u hladnjak na hlađenje.

11. Kada se kolač stisne ukrasite ga voćem, a preko njegova možete dodati i želatinasti preljev za torte koji ste pripremili prema uputama s vrećice.

12. Narežite cheesecake na kocke i poslužite hladno. Dobar tek! Cijeli postupak pripreme cheesecakea s lubenicom i dinjom možete pogledati i u našoj fotogaleriji.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju