Mojito, u doslovnom prijevodu „magični šarm“, je kubanski koktel od bijelog ruma, limete, mente, smeđeg šećera i mineralne vode.
Mnogima je ovaj lagani i osvježavajući koktel najdraže ljetno piće. Osvaja i okusom i izgledom, pijemo ga već 500 godina, a obožavao ga je i Ernest Hammingway.
I baš kad smo mislili da ne može bolje, mojito smo ubacili u cheesecake i omiljeni kolač spojili s omiljenim pićem. Ovu kreativnu kombinaciju je zaista lako napraviti. Trebat će vam pola sata i minimalno truda kako biste napravili ovaj ukusni ljetni desert.
Sastojci za Mojito cheesecake:
Za podlogu od keksa:
- 200 g čajnih kolutića
- 100 g maslaca
- 1 velika žlica meda
Za kremu:
- 600 g krem sira
- 50 g šećera u prahu
- 100 g bijele čokolade
- 1 pakiranje želatine
- 100 ml vrhnja za šlag
Za sirup:
- 100 ml vode
- 100 g smeđeg šećera
- Sok i korica jedne limete
- Nekoliko listića mente
- 5 žlica bijelog ruma
Priprema Mojito Cheesecakea
- U multipraktik stavite kekse, otopljeni maslac i med. Miksajte dok se ne napravi kompaktna smjesa. Stavite u kalup i površinu poravnajte čašom.
- Pripremite sirup. Kad voda prokuha, dodajte šećer, limetu, mentu i rum. Kuhajte na laganoj vatri pet minuta. Nakon pet minuta procijedite sirup. Neka se sirup hladi dok pripremate kremu.
- Pripremite želatinu prema uputama na vrećici. Zagrijte vrhnje i dodajte bijelu čokoladu. Neka se čokolada otopi na laganoj vatri. Maknite s vatre i dodajte želatinu. Miješajte dok se želatina ne otopi.
- Pomiješajte sir sa šećerom u prahu pa mu dodajte sirup i vrhnje s čokoladom i želatinom. Sve dobro promiješajte.
- Izlijte preko podloge od keksa.
- Hladite preko noći i ukrasite po želji.
Isprobajte omiljeni cheesecake u još nekoliko varijanti:
Dobar tek!