Mojito cheesecake možete ukrasiti po želji
Mojito cheesecake možete ukrasiti po želji (Foto: Shutterstock)
Zdravlje & prehrana

Divota od deserta! Recept za mojito cheesecake gotov za pola sata

18-06-2022 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Pred nama su duge i tople ljetne noći. Postoji li bolji način za uživanje u njima, nego uz dobar koktel i kolač koji svi volimo?

Mojito, u doslovnom prijevodu „magični šarm“, je kubanski koktel od bijelog ruma, limete, mente, smeđeg šećera i mineralne vode.

U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Parfemi ISPLATIVA KUPOVINA Ovih 12 parfema na koži se osjete 8, 10 pa i 12 sati. I uvijek su nam na listi želja Dama iz Zagreba s torbom Mini Hector koju potpisuje Thom Browne Ne, oči vas ne varaju Torbi koju smo ugledali u centru Zagreba jedni se dive, a drugi čude – baš je fascinantna

Mnogima je ovaj lagani i osvježavajući koktel najdraže ljetno piće. Osvaja i okusom i izgledom, pijemo ga već 500 godina, a obožavao ga je i Ernest Hammingway.

I baš kad smo mislili da ne može bolje, mojito smo ubacili u cheesecake i omiljeni kolač spojili s omiljenim pićem. Ovu kreativnu kombinaciju je zaista lako napraviti. Trebat će vam pola sata i minimalno truda kako biste napravili ovaj ukusni ljetni desert.

Sastojci za Mojito cheesecake:

Za podlogu od keksa:

  • 200 g čajnih kolutića
  • 100 g maslaca
  • 1 velika žlica meda

Za kremu:

  • 600 g krem sira
  • 50 g šećera u prahu
  • 100 g bijele čokolade
  • 1 pakiranje želatine
  • 100 ml vrhnja za šlag

Za sirup:

  • 100 ml vode
  • 100 g smeđeg šećera
  • Sok i korica jedne limete
  • Nekoliko listića mente
  • 5 žlica bijelog ruma

Priprema Mojito Cheesecakea

  1. U multipraktik stavite kekse, otopljeni maslac i med. Miksajte dok se ne napravi kompaktna smjesa. Stavite u kalup i površinu poravnajte čašom.
  2. Pripremite sirup. Kad voda prokuha, dodajte šećer, limetu, mentu i rum. Kuhajte na laganoj vatri pet minuta. Nakon pet minuta procijedite sirup. Neka se sirup hladi dok pripremate kremu.
  3. Pripremite želatinu prema uputama na vrećici. Zagrijte vrhnje i dodajte bijelu čokoladu. Neka se čokolada otopi na laganoj vatri. Maknite s vatre i dodajte želatinu. Miješajte dok se želatina ne otopi.
  4. Pomiješajte sir sa šećerom u prahu pa mu dodajte sirup i vrhnje s čokoladom i želatinom. Sve dobro promiješajte.
  5. Izlijte preko podloge od keksa.
  6. Hladite preko noći i ukrasite po želji.

Isprobajte omiljeni cheesecake u još nekoliko varijanti: 

Brzi cheesecake u čaši Cheesecake s jagodama bez pečenja gotov za 10 minuta Cheesecake s malinama Recepti za cheesecake Cheesecake s džin-tonikm Bez pečenja: Recept za cheesecake s džin-tonikom stvoren... ma za svaku priliku! Čokoladni cheesecake Za 15 minuta: Čokoladni cheesecake bez pečenja osvaja na prvi zalogaj Cheesecake s marelicama Još jedna verzija ljetnog cheesecakea, lagana i mirisna Cheesecake s jagodama i bijelom čokoladom Recept za cheesecake nešto drugačiji od klasičnog, a možda još i bolji Baklava cheesecake Baklava cheesecake: Spoj hrskavog i kremastog koji će raspametiti nepce Cheesecake s kokosom i bijelom čokoladom Desert koji paše ljeti i zimi: Cheesecake s kokosom i bijelom čokoladom

Dobar tek!

Pročitaj još
Pročitaj još