Mnogi se već pripremaju za proslavu najvećeg kršćanskog blagdana. Iako razdoblje prigodnog ukrašavanja uoči Božića traje puno dulje i znatno je raskošnije, i uoči Uskrsa mnogi će posegnuti za prigodnim dekoracijama kako bi malo uredili svoj dom.

Galerija

Materijala za izradu ukrasa uistinu ima posvuda i ne morate previše tražiti da biste pronašli neke zanimljive ili lijepe elemente za svoje uskrsne dekoracije.

Možete posegnuti i za kuhinjskim potrepštinama. Primjerice, košarice za muffine odradit će pola posla za vas. Ako kod kuće imate efektne košarice u boji, one će biti savršena baza za slatke dekoracije.

Kuhinjske potrepštine u ulozi uskrsnih dekoracija - 2 Foto: Living4media

Napunite ih malim čokoladnim jajima i zečevima, izrežite trakice zelenog papira koje će zamijeniti travu i dobili ste stvarno lijep ukras za koji vam ne treba previše vremena ni truda.

Kuhinjske potrepštine u ulozi uskrsnih dekoracija - 4 Foto: Living4media

Rezači za kekse također su odličan element za izradu uskrsnih ukrasa ili efektnih aranžmana. Uz dodatak malo cvijeća za tren ćete izraditi prigodnu dekoraciju koja izaziva oduševljenje.

Gardenija: Cvijet čiji se miris opisuje kao jedan od najposebnijih, a podsjeća na jasminov

Standardne vaze su vam dosadne i želite nešto efektnije za uskrsni cvjetni aranžman? Iskoristite stari kalup za kuglof.

Kuhinjske potrepštine u ulozi uskrsnih dekoracija - 8 Foto: Living4media

Na dno kalupa ulijte malo vode prije nego u njega poslažete cvijeće, a možete iskoristiti i kuhinjsku spužvastu krpu koju ćete razrezati na trake, blago namočiti, obložiti komadima dno kalupa i onda na to staviti cvijeće.

U galeriji pronađite još ideja za prigodne uskrsne ukrase napravljene uz pomoć kuhinjskih potrepština.

Kuhinjske potrepštine u ulozi uskrsnih dekoracija - 9 Foto: Living4media

15 ideja za uskrsne dekoracije s ljuskom jajeta