U Katoličkom je kalendaru 22. srpnja upisano ime Magdalena pa sve osobe koje nose ovo snažno žensko ime danas slave imendan. U nastavku možete provjeriti koje je značenje imena Magdalena i kakve su osobe koje ga nose.

Ime Magdalena grčkog je podrijetla, a neki izvori navode kako je nastalo od naziva naselja Magdale u Galileji. Na samome je početku ove ime bile vezano isključivo s imenom Marija – Marija iz Magdale, a vremenom se osamostalilo i postalo jedno od popularnijih ženskih imena.

Preneseno značenje ovog imena jest – snažna kao kula, a upravo su takve sve žene koje nose ove posebno ime. Prema podacima Acta Croatice, Magdalena je jedno od češćih imena na našim prostorima, a u Hrvatskoj danas živi oko sedam tisuća imenjakinja. Najviše Magdalena živi u Zagrebu te u Splitu i Osijeku.

Svako ime u sebi skriva i određenu numerološku vrijednost, a broj svih Magdalena jest devet. On određuje njihovu osobnost, a poštenje, kreativnost i velika duhovna snaga njihove su najveće karakteristike.

Njihova sposobnost da prebrode i najteže životne trenutke mnogima je inspiracija, a ako poznajete Magdalenu, složit ćete se da ona voli svim svojim srcem i da je uvijek spremna pomoći.

Kakve su osobe koje nose ime Elizabeta? Kakve su osobe koje nose ime Antonija? Kakve su osobe koje nose ime Olivija? Kakve su osobe koje nose ime Željka? Kakve su osobe koje nose ime Renata? Kakve su osobe koje nose ime Sofija? Kakve su osobe koje nose ime Ema? Kakve su osobe koje nose ime Roberta? Kakve su žene koje nose ime Ida?

Sretan imendan!