17. travnja jedan je od dana kad je u katoličkom kalendaru upisano ime Robert pa sve osobe s ovim imenom, ali i ženskom inačicom danas slave imendan. Kako je nastalo ime Roberta i kakve su osobe koje ga nose možete provjeriti u nastavku.

Ime Roberta dolazi s njemačkog govornog područja. Ženska je inačica imena Robert koje je nastalo od njemačkog imena Hroudperaht. To je ime nastalo od staronjemačkih riječi hrod, hroud, hroth koje znači slava te beraht koji znači sjajan.

Podaci Acta Croatice govore da je ime Roberta jedno od češćih imena u Hrvatskoj, a unutar naših granica trenutačno živi oko tisuću imenjakinja. Najpopularnija godina kad su roditelji ovo ime davali svojim djevojčicama jest 1970. Najviše Roberti živi u Zagrebu, Rijeci i Osijeku, a malo mjesto s najviše Roberti je Oprtalj u Istri.

Roberte znaju kako same sebe staviti na prvo mjesto

Svako ime sa sobom nosi određenu numerološku vrijednost, a broj svih Roberti jest pet. Osobe koje u svom imenu nose ovaj broj su komunikativne, vesele i omiljene u društvu. Udobnost im je na prvom mjestu pa se nikad ne ustručavaju potrošiti malo više kako bi se osjećale ugodno.

Odlične su prijateljice, brižne majke i vjerne supruge. Roberte uvijek znaju kako same sebe staviti na prvo mjesto. I to je njihova supermoć: istovremeno su uvijek tu za druge i za same sebe, a bližnjima će uvijek reći da je dobra organizacija ključ uspjeha. 

Roberte brzo uče i mudre su, ali ne znaju gubiti i to je njihova najveća mana. 

Ida Kakve su žene koje nose ime Ida? Davorka Kakve su osobe koje nose ime Davorka? Sunčica Kakve su osobe koje nose ime Sunčica? Natalije slave imendan Kakve su osobe koje nose ime Natalija? Leonarda Kakve su osobe koje nose ime Leonarda? Marijana Kakve su osobe koje nose ime Marijana? Maja Kakve su osobe koje nose ime Maja? Rebeka Kakve su žene koje nose ime Rebeka? Lea Kakve su osobe koje nose ime Lea? Vesna Kakve su osobe koje nose ime Vesna? Vjekoslava Kakve su osobe koje nose ime Vjekoslava?

Sretan imendan! 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju