U Katoličkom je kalendaru 24. srpnja upisano ime Mirjana, pa sve osobe koje nose ovo lijepo žensko ime danas slave imendan. U nastavku možete provjeriti koje se značenje krije u imenu Mirjana i kakve su osobe koje ga nose.

Ime Mirijana dolazi od hebrejskog imena Miryam, koje pak svoje korijene vuče od imena Marya, a u prenesenom značenju to je žena koja je kao koplje, odnosno britka i snažna, kao ratnica.

Drugi pak izvori govore da je ime Mirjana nastalo od imenice mir te se slaže uz osobe koje nisu nimalo ratoborne, izbjegavaju svađu i prepirke, a nepravda ih duboko pogađa.

Prema podacima Acta Croatice, ime Mirjana jedno je od najčešćih imena na našim prostorima, a u Hrvatskoj danas živi više od trideset tisuća imenjakinja. Najviše Mirjana živi u Zagrebu, Splitu i Rijeci, a po broju stanovnika najviše ih ima mjesto Cviljane u Šibensko-kninskoj županiji.

Svako ime sa sobom nosi i određenu numerološku vrijednost, a broj svih Mirjana je sedam.

Omiljene su u društvu, predivne su prijateljice i brižne majke i uvijek će svima reći točno ono što misle.

Osobe s tim brojem su tople, odane i uvijek spremne pomoći, a ujedno su izrazito zabavne i s njima je uvijek smijeh u prvom planu. 

Kakve su osobe koje nose ime Brigita? Kakve su osobe koje nose ime Magdalena? Kakve su osobe koje nose ime Elizabeta? Kakve su osobe koje nose ime Antonija? Kakve su osobe koje nose ime Olivija? Kakve su osobe koje nose ime Željka? Kakve su osobe koje nose ime Renata? Kakve su osobe koje nose ime Sofija? Kakve su osobe koje nose ime Sonja? Kakve su osobe koje nose ime Višnja? Kakve su osobe koje nose ime Ema?

Sretan imendan!