Jeste li znali da postoji mistična veza između brojeva koji nas okružuju i mjesta na kojemu živimo?

Već je dobro poznato da numerologija igra važnu ulogu u našem životu te da brojevi koji nas okružuju šalju određene poruke.

Primjerice, anđeoski brojevi dolaze u nizu i skrivaju snažnu simboliku, zrcalni brojevi nam govore na koje aspekte života trebamo obratiti pažnju, dok nam broj životnog puta određuje sudbinu.

Osim brojeva koje vidimo na satu ili kalendaru, numerolozi ističu da trebamo obratiti pažnju i na kućni broj – jer energija doma određena tim brojem može utjecati i na njegove stanare.

Kako izračunati kućni broj? 

Energiju kućnog broja možemo vrlo lako odrediti, važno je samo zbrojiti sve znamenke kako bismo dobili jednoznamenkasti broj. Primjerice, ako živite na kućnom broju 381, vaš kućni broj u numerologiji je tri.

3 + 8 + 1 = 12
1 + 2 = 3

Ako pak živite na kućnom broju 13, vaš kućni broj u numerologiji je četiri.

1 + 3 = 4

Važno je, dakle, doći do broja od jedan do devet. Kad ste izračunali taj broj, možete provjeriti kakva je energija vašeg kućnog broja i kako on utječe na vaš život.

Kućni broj 1

Utječe na samostalnost, inventivnost i nove početke. Ovo je savršen kućni broj za mladi par koji tek počinje živjeti skupa i za sve oni koji su se preselili u potrazi za novim poslom. Kućni broj jedan pozitivno utječe i na studente koji su se preselili u drugi grad te na sve one koji su odlučili okrenuti novu stranicu u životu.

Na kućnom broju jedan stanuju pozitivne vibracije i kreativnost pa je ovo odličan broj i za sve one koji rade od doma, ali ne i za osobe kojima treba mir. 

Kućni broj 2

Utječe na harmoniju i sentimentalnost, a numerolozi vjeruju da je ova kuća izgrađena temeljima pripadnosti. Bilo da se radi o poslovnim partnerima i njihovu uredu, cimerima koji su tek počeli živjeti skupa ili mladim ljubavnicima, energija ovog kućnog broja pomaže da oni postanu složni te da izgrade odnos temeljen razumijevanju, poticanju i učenju.
Glavni izazov na kućnom broju dva jest kompromis.

Kućni broj 3

Utječe na kreativnost, inspiraciju i zabavu, stoga numerolozi vjeruju da je ovo savršen kućni broj za umjetnike. Na ovom kućnom broju nastat će najbolje knjige, skladbe i slike jer na ovom broju stanuje neiscrpna inspiracija.

Također, na ovom se kućnom broju organiziraju najbolje zabave, nalaze se najbolji joga studiji i mjesta za opuštanje, a razlog tomu jest činjenica da je trojka povezana s hedonizmom, strašću te zdravom seksualnom energijom i ravnotežnom uma, tijela i duha.

Na ovom kućnom broju javljaju se problemi rastrošnosti.

Kućni broj 4

Utječe na produktivnost i stabilnost. Na ovom broju stanuje stabilna energija koja pomaže da se stanari ostvare i izgrade život o kakvom su sanjali. Ovaj je kućni broj odličan za pokretanje novog posla i za sve one mirne duše kojima zabava nije životni prioritet.

Stanarima ove kuće treba ukazati na to da u svoj život ipak trebaju ubaciti malo zabave i opuštanja.

Kućni broj 5

Utječe na avanture i promjenu. Petice su najenergičniji od svih brojeva u numerologiji i pokazatelj su pozitivnih životnih promjena. Ovaj dom sadrži energiju mudrosti, komunikacije i kreativnih ideja, a u njemu obično stanuju svjetski putnici i svi oni koji nisu vezani samo za jedno mjesto.

Svaki kućni broj sa sobom nosi i važnu poruku, a energija ovog broja može stvoriti osjećaj nelagode i prebrzog kretanja kroz život.

Kućni broj 6

Utječe na ljubav, zajedništvo i suosjećanje i jedan je od onih kućnih brojeva na kojemu je najbolje zasnovati obitelj. Numerolozi kažu da ćemo na ovom broju često vidjeti puno sretne djece i veliku obitelj za stolom. Dok je kućni broj pet broj svih avanturista, kući broj šest je mjesto na kojemu se osobe smire i on je prava definicija doma.

Ipak, osobe koje žive na ovom broju mogle bi postati previše povučene i slabo izlaziti.

Kućni broj 7

Utječe na duhovnost. Kuća na broju sedam obično djeluje mirno i spokojno pa ondje nećete čuti glasnu glazbu ili pak srčanu raspravu. Na ovom kućnom broju obično žive samci koji su sasvim introvertirani, vrlo uredni i misteriozni. Stanovnici kuće s ovim brojem obično žive miran život, bez previše interakcije s drugim ljudima. U ovu kuću ulazi tek nekoliko ljudi, ali se radi o čvrstim odnosima koji traju cijeli život.

Ova je kuća odlična za religioznu obitelj, ali nipošto za mladi par ili ambiciozne ljude.

Kućni broj 8

Utječe na blagostanje, financijski rast i obilje pa na ovom kućnom broju obično žive poslovni entuzijasti. Na ovom broju stanuje sasvim ambiciozna energija, a njezini stanari su istaknuti pojedinci koji su cijeloga života vrijedno radili, a sad uživaju u plodovima svog rada. Također, u njoj žive i pojedinci rođeni pod sretnom zvijezdom, a ova je kuća oličenje luksuza.

Ondje će svoj puni potencijal ostvariti rođeni vođe, lideri i karijeristi, a problem koji se javlja jest materijalizam.

Kućni broj 9

Utječe na velikodušnost i zajednicu, a ondje obično stanuju prijatelji kod kojih se svi uvijek okupljaju. Kuća na broju devet svima otvara svoja vrata, a ondje se obično dolazi tražiti utočište. Ondje se piju kave tješilice, kuha se ručak za potrebite, a zvono ondje neprestano zvoni. Ondje se gledaju utakmice, ispija se pivo, zabavlja se do sitnih jutarnjih sati, a unutar zidova na kućnom broju devet svi se osjećaju dobrodošlima.

Osobe na kućnom broju devet trebaju pripaziti da drugi ne iskorištavaju njihovu velikodušnost.

U nastavku provjerite još zanimljivosti iz područja numerologije. 

Izračunajte broj životnog puta koji otkriva gdje će vas život odvesti Koji je vaš broj? Tajno značenje koje skriva vaše ime Numerologija: Broj koji objašnjava što nas čeka u ovoj godini Provjerite koju poruku šalje poseban broj 0505 Tajna broja sedam: Krije li se i u njemu uspjeh Baby Lasagne?