Numerologija otkriva puno toga o svijetu u nama i oko nas. Pomoću brojčanih kombinacija možemo dobiti odgovore na pitanja o našoj osobnosti, načinu na koji smo se prilagodili u svom okruženju te o prilikama koje nam život potencijalno nosi.

U numerologiji postoje skupovi brojeva koji utječu na našu osobnost, a među njima su se našli i takozvani brojevi imena.

Njegovo “zračenje” itekako utječe na nas, a kako i ne bi kad je to jedna od riječi koju svatko od nas najviše puta čuje i to tijekom cijelog svog života, a zvučne vibracije oko nas imaju veliku moć.

U nastavku možete provjeriti vaš broj, koji određuje originalna kaldejska tablica. Nju je popularizirao čuveni irski kiromant, numerolog i astrolog, Count Luis Hamon.

1 – A, I, J,
2 – B, K, R, S, Š
3 – C, G, L, Đ, Ć
4 – D, Lj, M, T, Dž, Č
5 – E, H, N, Nj
6 – U, V,
7 – O, Z, Ž
8 – F, P

Uzmite papir i olovku te napišite svoje puno ime i prezime.Zatim svakom slovu pridružite odgovarajući broj prema tabeli, a potom sve zbrojite. Ako ste dobili višeznamenkasti broj, opet ga zbrojite dok ne dobijete jednoznamenkasti broj od 1 – 9.

Primjerice:

Iva Horvat.

1+6+1+5+7+2+6+1+4 = 33
3 + 3 = 6

Dakle, Broj Ive Horvat je 6.

U nastavku provjerite kakva je vaša osobnost obzirom na broj imena.

Broj 1

Osobe koje u svom imenu nose broj 1 hrabre su, kreativne i rođeni su inicijatori. Odlučne si i ambiciozne i karijera im je jako važna u životu, pod cijenu da zapostave socijalni život. Što se tiče posla su usredotočeni, a što se tiče životnijih stvari su pomalo lijeni. Inteligentni su i optimistični, a kritiku podnose dosta teško.

Broj 2

Ako se u vašem imenu skriva dvojka, vjerojatno ste empatični, susretljivi i puno ljubavi za druge ljude. Najveću bol u životu predstavlja vam gubitak voljene osobe, a često držite jezik za zubima samo kako se ne biste s nekim posvađali – jer vam narušeni odnosi stvaraju ogroman stres.

Broj 3

Trojka u vašem imenu znači da ste brbljavci koji su uvijek u centru pažnje. Zabavni, veseli, društveni i uvijek spremni na akciju, ali pomalo neodgovorni. Trojkama obično bližnji zamjeraju što stalno kasno i u zadnji čas otkazuju dogovore.

Broj 4

Praktične četvorke omiljene su u društvu jer njima uvijek sve paše. Organizirani su, temeljiti i pomalo uštogljeni, ali kad ih upoznate – shvatite da su dobri kao kruh. Ipak, u životu im nedostaje spontanosti pa bi na tome trebali poraditi.

Broj 5

Peticu su uvijek senzualne, mistične i otvorene. Obožavaju avanture, putovanja i ekstremne sportove, a takvi su baš u svakoj komponentni svog života, bilo da se radi o strastvenim igricama pod plahtama ili o obiteljskom druženju.

Broj 6

Ako u svom imenu imate broj šest znači da ste osjećajni, blagi i pomalo naivni. Šesticama je obitelj glavni životni cilj, dok na karijeru i velika financijska postignuća uopće nisu skoncentrirani. Romantični su, lako se zaljube, a kasnije u životu su predivni roditelji.

Broj 7

Mudre i analitičke sedmice poznate su po tome da previše razmišljaju. Njima također nedostaje spontanosti, a mnogi im govore da će im pretjerano razmišljanje utjecati na zdravlje. Glavni savjet za sedmice jest – opustite se, život je igra.

Broj 8

Osmicama ljudi obično govore da su previše agresivne. Ako dođe do svađe one će pucati ondje gdje najviše boli. Ipak, duboko u sebi su vrlo osjećajne pa će ih takve situacije dugo izjedati. Osobe koje u imenu imaju broj osam vole kupovati lijepe stvari.

Broj 9

Tolerantne, dobronamjerne i šarmantne devetke, također su jedan od brojeva koji čine najbolje roditelje. Devetke su obično u dugim vezama, ljubav stavljaju ispred platonskih avantura i na njih se uvijek možete osloniti.

Detaljniji opis karaktera možete provjeriti ovdje. 

Još zanimljivosti iz numerologije možete pronaći u nastavku. 

Broj životnog puta Izračunajte broj životnog puta koji otkriva gdje će vas život odvesti Deveti rujna Zašto je 9.9. najsretniji dan u rujnu? Značenje broja 888 Anđeoski broj: Što znači ako svako malo vidite 888? 8.8. Moćna dvostruka osmica: Zašto se 8.8. smatra najsretnijim danom u godini? 23 Što donosi datum 23. 2. 2023. godine? 11-11 11. 11.: Datum ogledala koji nam šalje važnu poruku

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju